Желе зі сметани це чудовий десерт до повсякденного або святкового столу. Простий спосіб приготування, доступні інгредієнти роблять ці домашні солодощі найкращим вибором за будь-яких обставин. Приготуйте сметанне желе і порадуйте себе і близьких!

Потрібно:
- Сметана (домашня або магазинна) – 450 г
- Молоко – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Желатин швидкорозчинний – 15г
- Ванільний цукор – дрібка
Приготування
Заливаємо желатин склянкою холодного молока. Залишаємо набухати на 15-30 хвилин.

Тимчасом змішуємо сметану із цукром та ванільним цукром. Можна вручну, блендером або міксером. Головна умова – змішати, а не збивати, і щоб цукор розчинився.

На маленькому вогні підігріваємо молоко із желатином, доки він повністю розчиниться. Потрібно постійно помішувати. Не даємо закипіти!

Теплий розчин желатину потроху вводимо у сметану. Також постійно перемішуючи.

Отриману однорідну масу розливаємо по формочках (чи в одну ємність переливаємо).

Відправляємо в холодильник застигати.
Їмо, як застигне:)

Смачного!