Ця закуска з баклажанів чудово смакує спекотного літнього дня. Також вона виручить вас, якщо на порозі раптом з’явилися гості 🙂
Днями її приготувала моя свекруха (боже, яке ж недолуге слово, – тре’ вигадати замінник).
Я просто обожнюю такі страви, де поєднуються часник і помідори! А, оскільки, досі я не дуже товаришувала з баклажанами, думаю, саме з цієї закуски розпочнеться наше близьке знайомство )))
Детального фоторепортажу, на жаль, поки що не маю, бо усе готувалося у дачних умовах. Але рецепт дійсно простий і зрозумілий 🙂
Потрібно:
Баклажани – 2 середніх
Помідори (черрі, або будь які маленькі) – 3 – 4 штуки
Часник – 2 – 3 зубчики
Майонез
Сіль за смаком
Кілька гілочок петрушки
Приготування
Баклажани миємо, нарізаємо кружальцями десь 1 см завтовшки.
Натираємо сіллю з обох боків.
Обсмажуємо кружальця баклажанів у рослинній олії на розігрітій пательні з обох боків, щоб піідрум’янилися і стали м’якими.
Викладаємо на тарілку.
Помідори миємо і нарізаємо тонкими кружальцями.
Очищені зубчики часнику пропускаємо через часникочавилку. Рівномірно розподіляємо по кружальцям баклажанів.
Зверху викладаємо по пів чайної ложки майонезу.
Далі – викладаємо нарізані томати.
Злегка присипаємо подрібненою зеленню.
Закуска з баклажанів – готова!
Для святкового варіанту баклажани можна ще присипати зверху тертим сиром і поставити на кілька хвилин у духовку або мікрохвильовку.