Назву цієї страви почула в одному з шоу Гордона Рамзі. І зразу ж почала порпатися в Інтернеті, щоб дізнатися, що ж воно таке?
На відео це було щось схоже на наші тефтелі. Втім, усе відбувалося в Індії. Отже, мало б бути цікаво!
Насправді, про кофту зовсім мало інформації. Цю страву готують не лише в Індії, а й багатьох країнах Східної Азії. При чому не тільки з різних овочів (як в нашому варіанті), а й із м’яса (як правило, баранини).
Мене ж більше зацікавив саме індійський овочевий варіант.
Індійська кухня вабить, перш за все, гостротою і безліччю прянощів. І тим, що ці прянощі можна додавати майже не дивлячись і імпровізуючи.
В цьому ж рецепті можна змінювати навіть основні інгредієнти на ваш смак.
Раджу спробувати тим, хто, як і я, любить експериментувати 😉
Але будьте обережні із прянощами: зважайте на свій смак!
Потрібно:
Суміш заморожених овочів (дуже бажано, щоб була капуста), або свіжі овочі пропорційно – 350 грам
Борошно – ½ склянки
Зелень: кріп, петрушка, зелена цибуля – по кілька гілочок
Заморожені овочі вкидаємо у киплячу воду і варимо протягом 10 хвилин.
У цей час миємо і подрібнюємо зелень.
Змішуємо прянощі. Приблизна пропорція: куркуми, паприки і хмелі-сунелі – по чайній ложці. Червоного і чорного перцю і коріандру – по половині чайної ложки. Інші прянощі – по дрібці.
Відварені овочі відкидаємо на друшляк, щоб стека вода.
Тепер подрібнюємо овочі блендером у такий собі фарш. Але не пюре))
Солимо.
Додаємо в овочі борошно, зелень і суміш прянощів.
Ретельно перемішуємо.
З отриманого фаршу, трохи присипавши долоні борошном, формуємо кульки завбільшки з волоський горіх.
У глибокій сковороді розігріваємо таку кількість олії, щоб вона могла повністю покрити занурені в неї кульки.
Кульки обсмажуємо у киплячій олії 10 – 12 хвилин, щоб вони просмажилися рівномірно.