Кофта (індійські фрикадельки)

Назву цієї страви почула в одному з шоу Гордона Рамзі. І зразу ж почала порпатися в Інтернеті, щоб дізнатися, що ж воно таке?

IMG_20170419_132919_1

На відео це було щось схоже на наші тефтелі. Втім, усе відбувалося в Індії. Отже, мало б бути цікаво!

Насправді, про кофту зовсім мало інформації. Цю страву готують не лише в Індії, а й багатьох країнах Східної Азії. При чому не тільки з різних овочів (як в нашому варіанті), а й із м’яса (як правило, баранини).

Мене ж більше зацікавив саме індійський овочевий варіант.

Індійська кухня вабить, перш за все, гостротою і безліччю прянощів. І тим, що ці прянощі можна додавати майже не дивлячись і імпровізуючи.

В цьому ж рецепті можна змінювати навіть основні інгредієнти на ваш смак.

Раджу спробувати тим, хто, як і я, любить експериментувати 😉

Але будьте обережні із прянощами: зважайте на свій смак!

Потрібно:

  • Суміш заморожених овочів (дуже бажано, щоб була капуста), або свіжі овочі пропорційно – 350 грам

  • Борошно – ½ склянки

  • Зелень: кріп, петрушка, зелена цибуля – по кілька гілочок

  • Прянощі: куркума, червоний перець, чорний перець, кардамон, коріандр, хмелі-сунелі, паприка, кориця, імбир мелені

  • Олія для смаження

Приготування

Заморожені овочі вкидаємо у киплячу воду і варимо протягом 10 хвилин.

IMG_20170419_123937

У цей час миємо і подрібнюємо зелень.

IMG_20170419_125201_1

Змішуємо прянощі. Приблизна пропорція: куркуми, паприки і хмелі-сунелі – по чайній ложці. Червоного і чорного перцю і коріандру – по половині чайної ложки. Інші прянощі – по дрібці.

IMG_20170419_124802

Відварені овочі відкидаємо на друшляк, щоб стека вода.

Тепер подрібнюємо овочі блендером у такий собі фарш. Але не пюре))

IMG_20170419_130344_1

Солимо.

Додаємо в овочі борошно, зелень і суміш прянощів.

IMG_20170419_130634

Ретельно перемішуємо.

З отриманого фаршу, трохи присипавши долоні борошном, формуємо кульки завбільшки з волоський горіх.

IMG_20170419_131754

У глибокій сковороді розігріваємо таку кількість олії, щоб вона могла повністю покрити занурені в неї кульки.

Кульки обсмажуємо у киплячій олії 10 – 12 хвилин, щоб вони просмажилися рівномірно.

IMG_20170419_132913

Як гарнір найкраще смакує рис.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *