Треба буде занести цей рецепт до переліку страв, які готуються просто, а смакують по-святковому.
Хотіла приготувати їх ще вчора, але дехто «завівся» з пельменями і потребував допомоги на кшталт «принеси-подай-пішлавон». Так що, довелося відкласти «подвиг» 🙂
Отже, замість вечері, отримали тефтелі на обід.
До них наробили трошки домашньої лапші з учорашнього тіста, що лишилося від пельменів.
Вийшло смачно. Хоч декому тефтелі здалися кислуватими. Бо декто купив занадто концентровану томатну пасту. Так що, перевірте соус на смак перед тим, як заливати тефтелі. Можливо, доведеться трохи підсолодити.
Як соус буде занадто густим – його можна розвести теплою кип’яченою водою, але не захоплюйтеся)))
Потрібно:
-
Фарш – 500 грам
-
Рис – 100 грам
-
Булочки кунцівські – 2 штуки
-
Сіль, перець
-
Трохи молока
На соус:
-
Сметана – 350 грам
-
Томатний соус або кетчуп – 350 грам
Приготування
Рис промити і відварити до готовності.
Булочки замочити ненадовго у молоці.
Віджати трохи молоко з булочок, розім’яти їх руками.
Додати у фарш булочки і рис, посолити, поперчити, вимісити до певної однорідності.
Сформувати з фаршу невеликі кульки. Вони робляться легше і виходять гарнішими, якщо перед кожною тефтелькою змочувати долоні у прохолодній воді.
Викласти кульки у форму, змащену олією.
Щоб зробити заливку, змішуємо сметану із томатним соусом чи кетчупом. За потреби трохи розводимо водою чи додаємо цукор.
Заливаємо наші майбутні тефтелі соусом.
Запікаємо у духовці 40 – 45 хвилин.
Мені вони до смаку з макарошками, але з гречаною кашею або картопляним пюре теж чудово смакуватимуть.
Смачного!