Цей простий рецепт чахохбілі з курячого м’яса не претендує на класичність чи автентичність. Проте приготувати страву дуже просто, інгредієнти достатньо бюджетні, а смак — неперевершений!

Потрібно:
- Курка ціла — вагою приблизно 2 кг. Можна взяти замість курки 6-8 курячих стегон чи гомілок. Філе — небажано, бо буде сухувато
- Цибуля — 2 великих
- Гострий червоний перець — 1 стручок
- Часник — 1 голівка
- Томатний сік — приблизно 1 л
- Спеції хмелі-сунелі
- Лавровий лист, чорний перець горошком
- Сіль
- Олія рослинна
Приготування
Курку розбираємо на частини. Всього курячих “запчастин” у нас має вийти вісім: 2 стегна, 2 гомілки, дві філейки, 2 крилець. Плюс каркас, який ми можемо заморозити, а потім приготувати суп з гречкою і грибами на курячому бульйоні.
Ось чудове відео від @Jamifood, як розібрати курку.
Курячі частини чистимо від залишків пір’я, миємо, підсушуємо паперовим рушником. Кожне філе розрізаємо поперек на 2-3 кусочки. Всі деталі курки солимо за смаком і обсмажуємо з обох боків у невеликій кількості олії. Зважайте, чи солоний у вас томатний сік. Якщо солоний, використовуйте менше солі, краще потім досолити, ніж їсти пересолене.
Чистимо і крупно нарізаємо цибулю. Миту гостру перчинку розрізаємо на кілька частин. Часник розділяємо на окремі зубчики, чистимо кожен.
У відповідного розміру каструлю з товстими стінками наливаємо трохи олії. На дно викладаємо цибулю, гострий перець, часник, кілька горошин чорного перцю, пару лаврових листочків.

Зверху викладаємо нашу обсмажену курочку в один-два шари (залежить від вашої каструлі).

Доливаємо томатний сік. Він має покривати курку. Якщо соку малувато, можна долити кип’яченої води, все буде добре.

Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до малюсінького і повільно тушкуємо під кришкою 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності бажано перевірити страву на сіль. Якщо потрібно, можна буде досолити або, навпаки, трохи розбавити водою, аби прибрати зайву солоність.
За 40 хвилин чахохбілі з курки готове! Подаємо з кашкою, картоплею, спагеті — на ваш смак. Мені чахохбілі ліпше смакує з відвареним рисом — просто ідеально!
Смачного!