Еклери

Еклери

Набагато простіше приготувати еклери, ніж Шарлотку або, скажімо, безе. Можна використати готовий заварний крем. Або залучити до процесу домашніх ласунів. Головне — отримуйте задоволення від приготування.

Потрібно:

  • Яйця – 4 штуки (якщо геть дрібні – то 5)
  • Масло вершкове – 100 г
  • Борошно – 180 г
  • Вода – 250 мл
  • Сіль – пів чайної ложки

Крем — на ваш смак. Мені до вподоби заварний крем. Це й логічно — якщо робимо заварні тістечка 🙂 Можна використовувати також масляний або білковий крем.

Приготування

Воду наливаємо у каструльку із товстими стінами і доводимо до кипіння. Я закип’ятила в чайнику і перелила вже гарячу.

У киплячу воду додаємо вершкове масло й сіль. Знову даємо закипіти.

Додаємо у воду, що кипить, борошно. Масу гарненько перемішуємо. Варимо протягом двох хвилин. Я це робила на манюсінькому вогні, постійно перемішуючи. Стінки моєї каструльки — тонкі, тому тісто намагалося пригоріти.

Знімаємо з вогню й даємо суміші трохи охолонути.

Тепер вмішуємо яйця по одному. Вбили яйце — й ретельно перемішали, щоб воно ввібралося в тісто. Вбили друге — і знову старанно перемішали. Так само — із третім і четвертим. Тісто має стати еластичним.

Застеляємо деко пергаментом. Це — найпростіший варіант приготування, тому тістечка робимо у вигляді кульок. На деко викладаємо майбутні тістечка ложкою. Я набирала столовою ложкою тісто і з неї чайною ложечкою зішкрябувала на деко. Можна скачати долонями кульки.

Ставимо тістечка у розігріту до 180°C духовку. Через 10-15 хвилин зменшуємо температуру до 170°C. Випікаємо ще 30-40 хвилин.

!Час випікання залежить від розміру кульок і особливостей вашої духовки!

В оригінальному рецепті вказано, що 15-20 хвилин достатньо. Проте там інша форма виробів. Наші ж за чверть години будуть ще сирими. Вони мають підрум’янитися. Якщо ж ви витягли тістечка з духовки і вони «впали», просіли — точно сирі. Запихайте назад — хай доготуються. Може й піднімуться, в мене так було в перший раз.

Готові тістечка начиняємо. Ложкою робимо збоку надріз і напихаємо всередину крем. Можна погратися з кондитерським шприцом — проштрикнули тістечко й видавили крем зі шприца.

Сама таким девайсом ще не обзавелася. Зате «раби» із радістю роблять це ложкою 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *