Желе зі сметани

Легке желе зі сметани: простий рецепт

Желе зі сметани це чудовий десерт до повсякденного або святкового столу. Простий спосіб приготування, доступні інгредієнти роблять ці домашні солодощі найкращим вибором за будь-яких обставин. Приготуйте сметанне желе і порадуйте себе і близьких!

Желе зі сметани

Потрібно:

  • Сметана (домашня або магазинна) – 450 г
  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Желатин швидкорозчинний – 15г
  • Ванільний цукор – дрібка

Приготування

Заливаємо желатин склянкою холодного молока. Залишаємо набухати на 15-30 хвилин.

IMG_20200519_153205_HDR

Тимчасом змішуємо сметану із цукром та ванільним цукром. Можна вручну, блендером або міксером. Головна умова – змішати, а не збивати, і щоб цукор розчинився.

IMG_20200519_153122_HDR

На маленькому вогні підігріваємо молоко із желатином, доки він повністю розчиниться. Потрібно постійно помішувати. Не даємо закипіти!

IMG_20200519_153557_HDR

Теплий розчин желатину потроху вводимо у сметану. Також постійно перемішуючи.

IMG_20200519_153905_HDR

Отриману однорідну масу розливаємо по формочках (чи в одну ємність переливаємо).

IMG_20200519_154358_HDR

Відправляємо в холодильник застигати.

Їмо, як застигне:)

IMG_20200519_172728

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *