Це дуже простий і швидкий рецепт картоплі в духовці. Запечена по-селянськи картопля розлетиться за секунду і під час буденної сімейної вечері, і на святковому столі. Мінімум продуктів і зусиль, максимум смаку.

Потрібно на 2 осіб:
- Картопля одного сорту (довгенька, не кругла) — 4 шт.
- Сир твердий або типу моцарели — 30 грам
- Олія — 4-5 столових ложок
- Часник — 1-2 зубчики
- Спеції до картоплі
- Сіль
Приготування
Картоплю ретельно миємо з мочалочкою. Розрізаємо вздовж на 4 частини кожну картоплину.

У мисці або прямо в ємності для запікання солимо картоплю, додаємо сіль і пару ложок олії. Рукою перемішуємо, щоб все рівномірно розподілилося по шматочках.

Ставимо картоплю у формі для запікання в розігріту до 180 градусів духовку. Четвертинки картоплі краще викладати у форму окремо один від одного шкіркою вниз. Так буде виглядати потім красивіше і рівномірно пропечеться. Запікаємо 40 хвилин.
Тимчасом натираємо дрібненько сир. В окрему чашку наливаємо дві-три столові ложки олії. Туди ж вичавлюємо очищений часничок. Перемішуємо.
Готову картоплю поливаємо сумішшю олії і часнику і присипаємо тертим сиром. Можна їсти.
Смачного!