Картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи

Це дуже простий і швидкий рецепт картоплі в духовці. Запечена по-селянськи картопля розлетиться за секунду і під час буденної сімейної вечері, і на святковому столі. Мінімум продуктів і зусиль, максимум смаку.

Картопля по-селянськи

Потрібно на 2 осіб:

  • Картопля одного сорту (довгенька, не кругла) — 4 шт.
  • Сир твердий або типу моцарели — 30 грам
  • Олія — 4-5 столових ложок
  • Часник — 1-2 зубчики
  • Спеції до картоплі
  • Сіль

Приготування

Картоплю ретельно миємо з мочалочкою. Розрізаємо вздовж на 4 частини кожну картоплину.

У мисці або прямо в ємності для запікання солимо картоплю, додаємо сіль і пару ложок олії. Рукою перемішуємо, щоб все рівномірно розподілилося по шматочках.

Ставимо картоплю у формі для запікання в розігріту до 180 градусів духовку. Четвертинки картоплі краще викладати у форму окремо один від одного шкіркою вниз. Так буде виглядати потім красивіше і рівномірно пропечеться. Запікаємо 40 хвилин.

Тимчасом натираємо дрібненько сир. В окрему чашку наливаємо дві-три столові ложки олії. Туди ж вичавлюємо очищений часничок. Перемішуємо.

Готову картоплю поливаємо сумішшю олії і часнику і присипаємо тертим сиром. Можна їсти.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *