Рис, приготований у духовій шафі, з додаванням замороженої овочевої суміші “Мексиканська” — яскравий і поживний гарнір. А ми додамо ще й трохи курятини, і отримаємо повноцінну основну страву для всієї родини.

Готувати такий рис дуже просто, і часу забере небагато: поставили усе в духовку — і витягли вже готову їжу. Овочі з замороженої суміші можна попередньо відварити протягом 5 хвилин, а можна додавати прямо мороженими. Все залежить від того, яка текстура овочевої частини вам подобається: більш хрумка чи добре проготовлена.
Потрібно:
- Рис довгий пропарений шліфований — 1 склянка
- Курка (філе, або м’ясо стегна без кістки) — 400-450 грамів
- Овочева суміш заморожена “Мексиканська” — 400-450 грамів
- Куркума — 1,5 столових ложки
- Паприка — 0,5 чайної ложки
- Олія
- Сіль за смаком
Приготування
Рис відварюємо до готовності. Можна використовувати вчорашній.
Курку нарізаємо шматочками 2*2 чи трохи крупніше. У невеликій кількості олії швиденько обсмажуємо курочку, буквально, по пару хвилин з різних сторін на середньому вогні. Можна легенько присолити.

У ємність, яку поставимо в духовку, наливаємо пару ложок олії, змащуємо нею дно і стінки. Викладаємо наш рис, розбиваємо трохи ложкою, якщо збився грудочками. Також це можна зробити руками, тільки не давити прям так сильно на нього 🙂
До рису додаємо паприку і куркуму, ретельно перемішуємо, щоб рис став рівномірного жовтого кольору.
Викладаємо туди ж курку і овочі, солимо за смаком. Усе перемішуємо. Ємність зверху прикриваємо фольгою або кришкою (якщо форма таку має).

Ставимо у розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин. Через 30 хвилин дістаємо, знову перемішуємо, залишаємо у духовій шафі ще на чверть години.
Готову ставу бажано подавати гарячою. Рис по-мексиканські також без проблем можна розігріти на сковороді або у мікрохвильовці.
Смачного!