Цей простий рецепт вінегрету максимально підійде тим, хто уникає надлишку вуглеводів. Такий вінегрет без картоплі стане корисним і смачним доповненням до м’ясної чи рибної основи і гарніру. Якщо ж ви плануєте їсти вінегрет як основну страву, сміливо додавайте картоплю із розрахунку на 1 бурячок 2 картоплини.

З вказаної кількості продуктів вийде повна трилітрова каструля вінегрету без картоплі. Тим, хто не планує з’їдати таку кількість овочевого салату, потрібно лише пропорційно зменшити кількість інгредієнтів у 2-3 рази.
Потрібно:
- Буряк – 850 г
- Морква – 550 г
- Капуста квашена – 200 г
- Огірки солоні – 200 г
- Цибуля – 100 г
- Квасоля консервована – 1 банка вагою 400 г
- Олія соняшникова для заправки
- Сіль, перець за смаком
Приготування
Бурячки миємо, підсушуємо і кожен загортаємо у фольгу. Запікаємо у розігрітій до 180°C духовці протягом 1,5 години. Або відварюємо до готовності.
Моркву миємо і відварюємо до готовності (орієнтовно 40 хвилин після закипання на середньому вогні).
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Заливаємо окропом, залишаємо на 15 хвилин, зливаємо воду.
Готові буряк і моркву чистимо і нарізаємо кубиками. Солоні огірки також нарізаємо кубиками. Квашену капусту нарізаємо дрібніше, додаємо у вінегрет. Додаємо цибулю. З квасолі зливаємо рідину, саму квасолю всипаємо у ємність із салатом.
Трошки підсолюємо, перчимо, заправляємо соняшниковою олією. Перемішуємо. Пробуємо. За потреби, досолюємо. Викладаємо у красивий посуд і подаємо на стіл.
Смачного!