Печінковий паштет

Смачний паштет з курячої печінки

Смачний паштет з курячої печінки є корисною і поживною стравою. Приготувати легку і ніжну намазку з печінки може кожен. Я, наприклад, обожнюю його за поживність і дієтичність. Ну, і за бомбезний смак, звичайно.

Смачний паштет з курячої печінки

Потрібно:

  • Куряча печінка — 700 г
  • Морква — 1 велика або дві малих
  • Вершкове масло — 50 г
  • Вершки 15% — 50-100 мл (кількість вершків залежить, від того наскільки густий печінковий паштет ви хочете отримати)
  • Сіль
  • Чорний перець горошком, лавровий листок
  • Трошки меленої паприки і меленого часнику — десь по чверті чайної ложки

Приготування

Курячу печінку дуже ретельно промиваємо, можна залити і злити воду кілька разів. З печінки зрізаємо жирок, жилки. Ріжемо кожен шматок печінки на 3-4 частини.

Куряча печніка

Моркву миємо є чистимо. Складаємо печінку і моркву у каструльку, доливаємо воду, щоб її було десь на два пальці вище субпродукту. Доводимо до кипіння на середньому вогні. Далі вогонь зменшуємо, знімаємо шум. Солимо печінку, додаємо 3 горошинки чорного перцю і лавровий листочок. Накриваємо нещільно кришкою, варимо на невеликому вогні (щоб потроху кипіло і не булькало нам на всю кухню) 40 хвилин.

Куряча печінка і морква. Смачний паштет з курячої печінки

Тим часом дістаємо з холодильника вершкове масло і вершки — ці продукти для смачного паштету з курячої печінки нам потрібні теплими.

З відвареної курячої печінки зливаємо воду. Промиваємо трошки і печінку, і моркву під водою (бажано кип’яченою).

Подрібнюємо шматочки печінки до паштетного стану за допомогою блендера, або м’ясорубки, або що там у хазяйстві є. Морквинку натираємо дрібно і додаємо до печінки.

Морква терта варена

Змішуємо ложкою або занурювальним блендером. Додаємо м’яке вершкове масло, паприку і мелений часник, змішуємо-збиваємо блендером чи ложкою. Частина вливаємо вершки і після кожного доливання перемішуємо, щоб перевірити консистенцію паштету. Менше вершків — густіший печінковий паштет, більше вершків — рідкіший. Орієнтуйтеся, як вам більше подобається.

Смачний паштет з курячої печінки тримайте у ємності під кришкою, щоб не обвітрився. І зберігайте в холодильнику не більше трьох діб.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *