Паштет з курячої печінки є корисною, поживною і смачною стравою. Приготувати легку і ніжну намазку з печінки може кожен. Я, наприклад, обожнюю його за поживність і дієтичність. Ну, і за бомбезний смак, звичайно.

Потрібно:
- Куряча печінка — 700 г
- Морква — 1 велика або дві малих
- Вершкове масло — 50 г
- Вершки 15% — 50-100 мл (кількість вершків залежить, від того наскільки густий печінковий паштет ви хочете отримати)
- Сіль
- Чорний перець горошком, лавровий листок
- Трошки меленої паприки і меленого часнику — десь по чверті чайної ложки
Приготування
Курячу печінку дуже ретельно промиваємо, можна залити і злити воду кілька разів. З печінки зрізаємо жирок, жилки. Ріжемо кожен шматок печінки на 3-4 частини.

Моркву миємо є чистимо. Складаємо печінку і моркву у каструльку, доливаємо воду, щоб її було десь на два пальці вище субпродукту. Доводимо до кипіння на середньому вогні. Далі вогонь зменшуємо, знімаємо шум. Солимо печінку, додаємо 3 горошинки чорного перцю і лавровий листочок. Накриваємо нещільно кришкою, варимо на невеликому вогні (щоб потроху кипіло і не булькало нам на всю кухню) 40 хвилин.

Тим часом дістаємо з холодильника вершкове масло і вершки — ці продукти нам потрібні теплими.
З відвареної курячої печінки зливаємо воду. Промиваємо трошки і печінку, і моркву під водою (бажано кип’яченою).
Подрібнюємо шматочки печінки до паштетного стану за допомогою блендера, або м’ясорубки, або що там у хазяйстві є. Морквинку натираємо дрібно і додаємо до печінки.

Змішуємо ложкою або занурювальним блендером. Додаємо м’яке вершкове масло, паприку і мелений часник, змішуємо-збиваємо блендером чи ложкою. Частина вливаємо вершки і після кожного доливання перемішуємо, щоб перевірити консистенцію паштету. Менше вершків — густіший печінковий паштет, більше вершків — рідкіший. Орієнтуйтеся, як вам більше подобається.
Готовий паштет з курячої печінки тримайте у ємності під кришкою, щоб не обвітрився. І зберігайте в холодильнику не більше трьох діб.
Смачного!