Баклажани, тушковані з грибами і солодким перцем

Тушковані з солодким перцем і печерицями баклажани — смачна і корисна дієтична сезонна страва з овочів. Скільки б її не приготувала за цим рецептом, завжди виходить на один раз. З’їдають так швидко, що на завтра не залишається. Воно й на краще, мабуть.

Потрібно:

  • Баклажани — два середніх
  • Цибуля — 2 штуки
  • Перець солодкий — 1 червоний і половинка жовтого (можна навпаки)
  • Печериці — 250 грамів
  • Часник — 1 зубчик, або пів чайної ложки сушеного
  • Олія
  • “Хмелі-сунелі” — 1 чайна ложка
  • Чорний перець горошок — 3 горошинки
  • Сіль за смаком

Приготування

Баклажани, печериці і цибулю миємо та чистимо. Перець миємо, виймаємо насіння з хвостиком. Цибулю нарізаємо дрібненько.

Печериці шаткуємо кубиками.

Баклажани нарізаємо кубиками десь1*1 см. Часник чавимо або дрібнесенько нарізаємо.

Солодкий перець також нарізаємо кубиками десь1*1 см.

Далі обираємо ємність для готування. Я робила тушковані баклажани у чаші з мультиварки на електричній плиті, бо мені не можна смаженого і на сковорідці. Ви ж можете готувати або в пательні, або у каструлі з товстим дном і товстими стінками.

Отже, наливаємо в наш посуд для приготування олію, всипаємо дрібно порізану цибульку і ставимо на середній вогонь. Не забуваємо помішувати.

Як тільки цибулька стане прозорою, всипаємо туди ж порізані кубиками гриби. Перемішуємо. Готуємо на середньому вогні хвилин 7, кожна пару хвилин перемішуючи.

Додаємо кубики баклажанів і часник. Присолюємо (орієнтовно дві-три щіпки солі), перемішуємо. Баклажани повинні дати сік. Перемішуємо усе і трошки зменшуємо вогонь. Тушкуємо 20 хвилин.

Додаємо нарізаний кубиками солодкий перець, спеції. Перемішуємо. За потреби, досолюємо.

Тушкуємо ще 15-20 хвилин. Подаємо готові тушковані баклажани з грибами і солодким перцем гарячими або холодними.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *