Тушковані з солодким перцем і печерицями баклажани — смачна і корисна дієтична сезонна страва з овочів. Скільки б її не приготувала за цим рецептом, завжди виходить на один раз. З’їдають так швидко, що на завтра не залишається. Воно й на краще, мабуть.

Потрібно:
- Баклажани — два середніх
- Цибуля — 2 штуки
- Перець солодкий — 1 червоний і половинка жовтого (можна навпаки)
- Печериці — 250 грамів
- Часник — 1 зубчик, або пів чайної ложки сушеного
- Олія
- “Хмелі-сунелі” — 1 чайна ложка
- Чорний перець горошок — 3 горошинки
- Сіль за смаком

Приготування
Баклажани, печериці і цибулю миємо та чистимо. Перець миємо, виймаємо насіння з хвостиком. Цибулю нарізаємо дрібненько.

Печериці шаткуємо кубиками.

Баклажани нарізаємо кубиками десь1*1 см. Часник чавимо або дрібнесенько нарізаємо.

Солодкий перець також нарізаємо кубиками десь1*1 см.

Далі обираємо ємність для готування. Я робила тушковані баклажани у чаші з мультиварки на електричній плиті, бо мені не можна смаженого і на сковорідці. Ви ж можете готувати або в пательні, або у каструлі з товстим дном і товстими стінками.
Отже, наливаємо в наш посуд для приготування олію, всипаємо дрібно порізану цибульку і ставимо на середній вогонь. Не забуваємо помішувати.
Як тільки цибулька стане прозорою, всипаємо туди ж порізані кубиками гриби. Перемішуємо. Готуємо на середньому вогні хвилин 7, кожна пару хвилин перемішуючи.
Додаємо кубики баклажанів і часник. Присолюємо (орієнтовно дві-три щіпки солі), перемішуємо. Баклажани повинні дати сік. Перемішуємо усе і трошки зменшуємо вогонь. Тушкуємо 20 хвилин.
Додаємо нарізаний кубиками солодкий перець, спеції. Перемішуємо. За потреби, досолюємо.

Тушкуємо ще 15-20 хвилин. Подаємо готові тушковані баклажани з грибами і солодким перцем гарячими або холодними.

Смачного!