Запечений морський окунь — дуже смачна і корисна страва. Готується і з’їдається дуже швидко. Оскільки рецепт дієтичний, використовуємо лимон по-мінімуму, а цибулю виключаємо взагалі. Замість вершкового масла можна використати соняшникову або оливкову олію.

Потрібно:
- Окунь морський — 2 тушки
- Масло вершкове — 80 грамів
- Лимон — половинка
- Сіль
Приготування
Зазвичай у магазинах морський окунь продається вже чищеним і патраним. Якщо ні, чистимо і патраємо його, обрізаємо голову і плавці. Миємо окуня. Підсушуємо паперовими рушниками.
Робимо по три-чотири надрізи з одного боку кожної рибини. Натираємо окунів сіллю ззовні і всередині. Складаємо в миску, накриваємо кришкою або харчовою плівкою і залишаємо на пів години.
Нарізаємо половинку лимону півкільцями. Натираємо форму для запікання морського окуня в духовці шматочком вершкового масла. На дно форми викладаємо скибки лимона в два рядочки. Якщо щодо лимонів обмежень ви не маєте, можете використовувати більше лимона, наприклад, ще напхати півкільця всередину окунів. Два невеликих шматочки масла також кладемо на дно ємності для запікання. Можна по боках, можна в центр.
У поперечні надрізи наших рибок вкладаємо скибочки вершкового масла товщиною приблизно 5 мм. Викладаємо морських окунів на скибочки лимона. Ставимо форму з рибами в духовку, розігріту то 200 °C, на 40 хвилин.

Періодично зазираємо в духовку і змащуємо окунів розтопленим маслом з дна форми. Можна робити це силіконовим пензликом або ложкою. Слідкуйте за готовністю страви — нам потрібна пропечена риба.
Подаємо морського окуня з зеленню або томатами, перчиками і моцарелою, як у мене.
Смачного!