Сезонний ягідний пиріг за цим рецептом готується дуже швидко. Смородину можна замінити іншими ягодами, свіжими або замороженими, які не дають багато соку.

Потрібно:
- Борошно — 350 г
- Йогурт — 170 г
- Цукор — 130 г
- Олія — 130 г
- Яйця — 3 шт.
- Розпушувач — 1 столова ложка
- Смородина — 100 – 150 г
- Цукрова пудра
Приготування
Йогурт, олію і яйця збиваємо з цукром. Додаємо борошно і розпушувач, змішуємо тісто на пиріг зі смородиною до однорідності. Залишаємо тісто трохи постояти.
Ягоди миємо і просушуємо.
Форму для пирога злегка змащуємо олією або вершковим маслом, притрушуємо борошном.
Виливаємо тісто у форму, зверху викладаємо смородину або інші ягоди на свій смак.
Випікаємо пиріг зі смородиною в розігрітій до 180 ℃ духовці 50 хвилин. Перевіряємо готовність дерев’яною зубочисткою або сірником.
Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою, даємо трохи охолонути перед подачею.

Смачного!