Пиріг зі смородиною

Пиріг зі смородиною

Сезонний ягідний пиріг за цим рецептом готується дуже швидко. Смородину можна замінити іншими ягодами, свіжими або замороженими, які не дають багато соку.

Потрібно:

  • Борошно — 350 г
  • Йогурт — 170 г
  • Цукор — 130 г
  • Олія — 130 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Розпушувач — 1 столова ложка
  • Смородина — 100 – 150 г
  • Цукрова пудра

Приготування

Йогурт, олію і яйця збиваємо з цукром. Додаємо борошно і розпушувач, змішуємо тісто на пиріг зі смородиною до однорідності. Залишаємо тісто трохи постояти.

Ягоди миємо і просушуємо.

Форму для пирога злегка змащуємо олією або вершковим маслом, притрушуємо борошном.

Виливаємо тісто у форму, зверху викладаємо смородину або інші ягоди на свій смак.

Випікаємо пиріг зі смородиною в розігрітій до 180 ℃ духовці 50 хвилин. Перевіряємо готовність дерев’яною зубочисткою або сірником.

Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою, даємо трохи охолонути перед подачею.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *