Ніжна й соковита буженина, запечена у фользі, ідеальний варіант приготування телятини в духовці. М’ясо за цим рецептом виходить дуже м’яким і смачним. Тонко нарізану телячу буженину можна подавати з гарніром або використовувати для смачних, ситних бутербродів.

Потрібно:
- Балик телячий – до 1 кг. Вибирайте тоненький, бо товстий доведеться маринувати довше
- Сіль, мелений перець, сушений подрібнений базилік, сушений мелений часник
- Плівка харчова, фольга харчова
Приготування
З балику телятини обов’язково зрізаємо плівки, миємо, сушимо паперовими рушниками. Натираємо м’ясо сіллю і спеціями. Не економте приправи, чим товстіший шматок телятини, тим більше їх треба. Сіллю також натирайте ретельно.

Щільно обертаємо майбутню буженину харчовою плівкою в кілька шарів. Кладемо м’ясо в холодильник, залишаємо маринуватися від 12 до 24 годин.

Підготовлену телятину виймаємо з плівки і загортаємо у 2-3 шари фольги. Я ще дно дека застеляю фольгою, щоб потім не відмивати його від соку, якщо протече.
Ставимо м’ясо в розігріту до 180°C духовку на 90 хвилин. Далі виймаємо буженину, розгортаємо фольгу зверху і повертаємо в духовку на 20 хвилин, щоб утворилася легенька скоринка. Вимикаємо духовку, виймаємо телятину і назад закриваємо фольгою. Ставимо назад у духову шафу і залишаємо там до повного вистигання. У мене електродуховка, то я лишаю на пару годин. Краще дати вистигнути мінімум годину.
Охололу телячу буженину бажано нарізати якомога тонше, тоді вона смакуватиме ще краще.
Смачного!