Малинова наливка

Малинова наливка

Духмяна, солодка, п’янка — все це про малинову наливку. Спробуйте приготувати хмільну настоянку на малині за цим простим рецептом.

Потрібно:

  • Малина — 800 г
  • Самогон 35-40°C — 1,3 л
  • Цукор — 300 г
  • Вода — 300 мл

Приготування

Малину перебираємо, миємо, даємо підсохнути.

Складаємо ягоду у трилітрову банку. Заливаємо самогоном. Закриваємо капроновою кришкою.

Залишаємо на два тижні у темному прохолодному місці.

Через два тижні проціджуємо майбутню малинову наливку через марлю в іншу ємність.

З води і цукру варимо цукровий сироп. Тобто, у каструлю всипаємо вказану кількість цукру, заливаємо вказаним об’ємом води. Гріємо на невеликому вогні,час від часу помішуючи, до повного розчинення цукру. Даємо сиропу охолонути.

Доливаємо сироп у настоянку з малини. Перемішуємо.

Переливаємо назад у банку або розливаємо по пляшках. Щільно закриваємо. Настоюємо ще два тижні.

Готову малинову наливку зберігаємо у темному прохолодному місці або в холодильнику. Подаємо охолодженою.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *