Курча табака — смачна проста у приготуванні смажена страва. А що, як вам не можна або не хочеться смаженого? Готуємо запечене курча табака! Зроблена в духовці страва буде набагато кориснішою.

Потрібно:
- Курча (у деяких магазинах вони так і називаються “курча табака”) — 1 шт на особу
- Сіль, чорний перець
- Спеції до курки, які містять часник. Я беру ТМ “Мрія”, вони без солі і гарний склад. Можна й інші, а би не містили сіль
- Олія рафінована соняшникова
- Рукав для запікання
- Молоток для відбивання м’яса
Приготування
Курча миємо, обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо вздовж по грудці. І гарненько так розгортаємо пташку, щоб лежала така пласка на дошці.
Беремо молоток для відбивних і з душею і хорошими думками ретельно відбиваємо курча з обох сторін. Так, щоб воно стало ще більш пласким і м’яким. Акуратно, шкіру нам не можна пошкодити.
Усю тушку курча табака натираємо сіллю, чорним меленим перцем, спеціями та олією. Олії багато не треба, тільки так, щоб змастити пташку.
Запихаємо курча табака у рукав для запікання, зав’язуємо рукав з обох боків і відправляємо у холодильник година на дві. Можна цей етап пропустити: якось я не встигала і обійшлася без холодильника, і все одно було дуже смачно. Але маринування зробить м’ясо ніжнішим і соковитішим.
Розігріваємо духовку до 200°C. Перекладаємо курча табака на деко і ставимо у духовку на нижній рівень. Запікаємо 50 хвилин. Потім розрізаємо рукав і розкриваємо над курчам. Залишаємо в духовці у режимі гриль або у попередньому ще на 25 хвилин. Дивимося, щоб не пригоріло, а красиво зарум’янилося.
Готовій страві даємо постояти приблизно 10 хвилин, і викладаємо наше красиве курча табака на красиве блюдо. Подаємо:)
Смачного!