Настоянка з черешні

Наливка з черешні

Це простий, доступний рецепт ароматної наливки з черешні. Солодка, запашна алкогольна настоянка на улюблених ягодах зігріє пізньою осінню і нагадає, що літо неодмінно прийде.

Наливка з черешні

Потрібно:

  • Черешня велика бордова солодка — 1 кг
  • Горілка або самогон — 1 л
  • Цукор буряковий — 300 г
  • Вода фільтрована — 300 мл

Приготування

Черешню добре миємо, прибираємо гілочки і листочки. Просушуємо.

Засипаємо черешню у чисту трилітрову банку, заливаємо горілкою. Я цього разу вирішила, що хочу неміцну черешневу наливку, тому взяла лайтову горілку 37°. У будь-якому випадку, самогон, міцніший 50° використовувати не варто.

Закриваємо банку капроновою кришкою. Залишаємо у затемненому місці на два тижні. Кожні 3-4 дні збовтуємо майбутню настоянку.

Через 14 днів проціджуємо наливку через ватку або марлю в іншу банку. Ягоди доведеться викинути.

Цукор висипаємо у каструльку, заливаємо водою. Гріємо на невеликому вогні, час від часу помішуючи, поки цукор повністю розчиниться. Даємо охолонути.

Отриманий сироп вливаємо до наливки. Збовтуємо або гарненько перемішуємо ложкою, щоб рідини поєдналися.

Далі або закриваємо банку знову кришкою, або розливаємо напій по пляшках і закорковуємо. Залишаємо у темному прохолодному місці мінімум на два місяці. Раніше пити не можна! Бо отрута з кісточок черешні (амігдалін) буде ще активна. Якщо аж так хочеться спробувати наливку з черешень раніше, перед заливкою алкоголем виколупайте кісточки з ягід і робіть настоянку на черешні без кісточок. Тоді після додавання сиропу напій можна вживати вже через кілька днів.

Смачного і вживайте спиртне відповідально!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *