Річкова риба з овочами в духовці — корисна, легка, дієтична страва. Рецепт дуже простий, часу на підготовку потрібно мінімум. І, що важливіше, це недорого.

Потрібно:
- Пара середніх судачків, або щучка, або інша не дуже кістлява рибка бюджетного сегменту
- Суміш заморожених овочів — пів кіло, або свіжі, на ваш смак (морква, горошок, цибулька, броколі, цвітна капуста)
- Печериці — 5-6 штук
- Картопля — 5-6 штук
- Олія
- Сіль, молотий чорний перець
Приготування
Судака чистимо, патраємо, відрізаємо голови і плавці. З них можемо зварити маленьку каструльку ухи. Нарізаємо рибку шматками товщиною 4-5 см. Солимо і перчимо з усіх боків. Залишаємо полежати у мисочці.
Печериці миємо, чистимо, крупно нарізаємо. Картоплю чистимо, ріжемо четвертинками.
На змащене олією деко викладаємо розморожену суміш овочів, гриби і картоплю. Солимо, перчимо. Зверху кладемо шматочки риби.

Ставимо у розігріту до 180°C духовку на одну годину. Можна й довше потримати, що рибка підрум’янилася. Як казав мій дід, м’ясо недосмаж — рибу пересмаж;)
Смачного!