Шурпа в мультиварці

Шурпа по-дачному у мультиварці

Простий рецепт супу “Шурпа” з мінімальною кількістю інгредієнтів. Тут ми економимо час, готуючи у мультиварці. Оптимально готувати цей варіант страви у сезон томатів.

Потрібно:

  • М’ясо з кісточкою і м’якоть (баранина/яловичина/свинина) – 1,2 кг
  • Картопля – 3-4 великих
  • Цибуля – 3 штуки
  • Томати соковиті – 5-6 середніх
  • Часник – 6 зубчиків
  • Гостра перчинка – 1 штука
  • Хмелі-сунелі – 1 столова ложка
  • Сіль, чорний перець горошком, лаврове листя

Приготування

Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Викладаємо на дно каструлі. Якщо це звичайна, а не антипригарна ємність, можна трохи змастити її зсередини олією.

М’ясо добре промиваємо і нарізаємо великими шматками. У нас цього разу була баранина. Викладаємо на цибулю.

Картоплю чистимо, ріжемо на четвертинки. Кладемо на м’ясо.

Томати крупно нарізаємо і викладаємо зверху.

Туди ж кладемо почищені зубчики часнику, перчинку. Доливаємо склянку води. Солимо, перчимо, додаємо хмелі-сунелі.

Готуємо у мультиварці у режимі тушкування приблизно три години. Головний показник готовності – м’ясо має стати ну дуже м’яким. Тож можна час від часу перевіряти стан м’яса і, за необхідності, збільшувати час приготування.

Готову шурпу подаємо гарячою, з чорним хлібом і зеленню.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *