Простий рецепт супу “Шурпа” з мінімальною кількістю інгредієнтів. Тут ми економимо час, готуючи у мультиварці. Оптимально готувати цей варіант страви у сезон томатів.

Потрібно:
- М’ясо з кісточкою і м’якоть (баранина/яловичина/свинина) – 1,2 кг
- Картопля – 3-4 великих
- Цибуля – 3 штуки
- Томати соковиті – 5-6 середніх
- Часник – 6 зубчиків
- Гостра перчинка – 1 штука
- Хмелі-сунелі – 1 столова ложка
- Сіль, чорний перець горошком, лаврове листя
Приготування
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Викладаємо на дно каструлі. Якщо це звичайна, а не антипригарна ємність, можна трохи змастити її зсередини олією.

М’ясо добре промиваємо і нарізаємо великими шматками. У нас цього разу була баранина. Викладаємо на цибулю.

Картоплю чистимо, ріжемо на четвертинки. Кладемо на м’ясо.

Томати крупно нарізаємо і викладаємо зверху.

Туди ж кладемо почищені зубчики часнику, перчинку. Доливаємо склянку води. Солимо, перчимо, додаємо хмелі-сунелі.

Готуємо у мультиварці у режимі тушкування приблизно три години. Головний показник готовності – м’ясо має стати ну дуже м’яким. Тож можна час від часу перевіряти стан м’яса і, за необхідності, збільшувати час приготування.
Готову шурпу подаємо гарячою, з чорним хлібом і зеленню.

Смачного!