Млинці

Млинці на молоці: простий рецепт

Рецепт млинців на молоці українською — смачний вибір для святкування Масниці і для повсякденного приготування. Такі млинці чудово смакують і як самостійна страва, і підходять для солоних чи солодких налисників.

А тим, хто віддає перевагу Колодію, раджу пригадати вареники з вишнями. Заморожені ягоди так само чудово смакують!

Потрібно:

  • Борошно — 200 грамів
  • Молоко — 500 мл
  • Яйця — 2 штуки
  • Олія — 2 столові ложки
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Розпушувач для тіста — 1 столова ложка
  • Сіль
  • Шматочок сала для смаження

Приготування

Збиваємо у мисці цукор із яйцями та сіллю.

Додаємо олію та молоко і гарно перемішуємо. Якщо молока мало, можна взяти 300 мл молока і 200 мл води.

Всипаємо просіяне борошно і розпушувач, ретельно збиваємо. Я спочатку робила це міксером, а потім “добила” грудочки блендером. Без розпушувача, в принципі, можна обійтися, якщо його немає.

Залишаємо тісто для млинків на молоці на 30-40 хвилин у холодильнику під кришкою.

На сковорідку викладаємо шматочок сала. Накриваємо кришкою і прогріваємо сковорідку на малому вогні пару хвилин. Жир, який з’явиться, має змастити дно пательні. Решту — разом із салом — викидаємо. Якщо млинці прилипатимуть можна час від часу змащувати сковорідку олією.

Смажимо млинці на молоці на розігрітій сковорідці на середньому вогні по 2 хвилини з кожної сторони. Готові млинці змащуємо вершковим маслом.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *