Рецепт млинців на молоці українською — смачний вибір для святкування Масниці і для повсякденного приготування. Такі млинці чудово смакують і як самостійна страва, і підходять для солоних чи солодких налисників.

А тим, хто віддає перевагу Колодію, раджу пригадати вареники з вишнями. Заморожені ягоди так само чудово смакують!
Потрібно:
- Борошно — 200 грамів
- Молоко — 500 мл
- Яйця — 2 штуки
- Олія — 2 столові ложки
- Цукор — 1 столова ложка
- Розпушувач для тіста — 1 столова ложка
- Сіль
- Шматочок сала для смаження
Приготування
Збиваємо у мисці цукор із яйцями та сіллю.
Додаємо олію та молоко і гарно перемішуємо. Якщо молока мало, можна взяти 300 мл молока і 200 мл води.
Всипаємо просіяне борошно і розпушувач, ретельно збиваємо. Я спочатку робила це міксером, а потім “добила” грудочки блендером. Без розпушувача, в принципі, можна обійтися, якщо його немає.
Залишаємо тісто для млинків на молоці на 30-40 хвилин у холодильнику під кришкою.
На сковорідку викладаємо шматочок сала. Накриваємо кришкою і прогріваємо сковорідку на малому вогні пару хвилин. Жир, який з’явиться, має змастити дно пательні. Решту — разом із салом — викидаємо. Якщо млинці прилипатимуть можна час від часу змащувати сковорідку олією.
Смажимо млинці на молоці на розігрітій сковорідці на середньому вогні по 2 хвилини з кожної сторони. Готові млинці змащуємо вершковим маслом.
Смачного!