Заварний крем можна використовувати для торта, еклерів, вафельних трубочок. Це класичний рецепт, простий у виконанні завдяки фото і покроковим інструкціям. Готують заварний крем на молоці із додаванням яєць.

Це перший крем, який вдався з першого разу. До цього я змушувала робити його чоловіка. Та, ризикнувши, з’ясувала: приготувати заварний зовсім не складно. А в десертах він смакує неперевершено. Білки, які залишаться, можна використати для інших тістечок – безе.
Потрібно:
- Молоко – 0,5 л
- Цукор – 150 г (якщо не дуже солодкий, краще більше)
- Ванільний цукор – 1 чайна ложка
- Яєчні жовтки – 4 шт.
- Борошно – 50 г
Приготування
Обережно відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки розтираємо із цукром і ванільним цукром.


Додаємо борошно й ретельно перемішуємо.

Молоко в антипригарній або нержавіючій ємності доводимо до кипіння.

Вводимо жовткову суміш і гарно перемішуємо.
Варимо на невеличкому вогні, постійно помішуємо, доки заварний крем загусне.

[…] — на ваш смак. Мені до вподоби заварний крем. Це й логічно — якщо робимо заварні тістечка 🙂 Можна […]