Заварний крем

Заварний крем

Заварний крем можна використовувати для торта, еклерів, вафельних трубочок. Це класичний рецепт, простий у виконанні завдяки фото і покроковим інструкціям. Готують заварний крем на молоці із додаванням яєць.

Це перший крем, який вдався з першого разу. До цього я змушувала робити його чоловіка. Та, ризикнувши, з’ясувала: приготувати заварний зовсім не складно. А в десертах він смакує неперевершено. Білки, які залишаться, можна використати для інших тістечок – безе.

Потрібно:

  • Молоко – 0,5 л
  • Цукор – 150 г (якщо не дуже солодкий, краще більше)
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Борошно – 50 г

Приготування

Обережно відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки розтираємо із цукром і ванільним цукром.

IMG_20200304_102250
IMG_20200304_102722.jpg

Додаємо борошно й ретельно перемішуємо.

IMG_20200304_105014.jpg

Молоко в антипригарній або нержавіючій ємності доводимо до кипіння.

IMG_20200304_110057.jpg

Вводимо жовткову суміш і гарно перемішуємо.

Варимо на невеличкому вогні, постійно помішуємо, доки заварний крем загусне.

IMG_20200304_110704.jpg

Смачного!

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *