Алкогольна настоянка з порічки має легкий, вишуканий смак. За цим рецептом зробити її просто. Якщо ж під рукою вже є зібрана червона смородина — ще й дуже швидко.

Для приготування наливки підійде і магазинна горілка, і продукт власного виробництва 😉 Аби було 40 градусів. Готовий напій — менш міцний, зате не відчуватиметься спирт.
Зберігається настоянка з порічок довго. Осінніми та зимовими вечорами ковток ягідного напою нагадає про сонячне літо.
Потрібно:
- Порічки – 500 грам
- Мед – 1 столова ложка. Як любите солодке, можна й більше. Але ніхто не заважає додати цукру або меду у готову наливку
- Горілка – 1 літр
- Трилітрова банка, кришка
Приготування
Порічки миємо, даємо стекти воді. Гілочки можна лишити, а от листя, недобрі ягоди тощо викидаємо. Перекладаємо червону смородину в банку.

Додаємо мед і заливаємо алкоголем. Важливо не збовтувати і не перемішувати все це.

Щільно закриваємо кришкою. Ставимо у темне прохолодне місце на два тижні. Важливо: Наливка не повинна “перестояти”. Минуло 14 днів – проціджуємо і розливаємо по ємностях.

Окрема подяка за професіональне фото готової настоянки з порічок – мега фотографці Victoria Kondysenko.
Смачного!