Вареники з вишнями із заварного тіста

Цей рецепт вареників з вишнями потребує мало часу, зусиль і продуктів. А результат — перевершує усі сподівання!

IMG_20200623_154551

Приготування моїх перших вареників з вишнями стало справжньою проблемою. І справа була не у виколупуванні кісточок із ягід, а у тісті. Яке обрати: з яйцем чи з кефіром? Готувати на пару чи варити у воді? Я розгубилася.

Вирішила готувати парові. Те, що вийшло — жах. Ними можна було когось прибити — такі були важкі, гливкі. Геть неїстівні. Довелося викинути…

Наступного ранку я прокинулася із думкою: «Або я, або вареники з вишнями». Пощастило, що ягоди ще залишилися. І я ризикнула скористатися цим чудовим рецептом з сайту bufeta.net.

Ммм! Таких смачних вареників ніколи до цього не їла! А заварне тісто (робила його вперше!) було дуже зручне у процесі приготування.

Тепер щоразу роблю вареники з вишнями (і з полуницями, і з картоплею) тільки за цим рецептом.

Потрібно

  • Заварне тісто
  • Вишня спіла без кісточки — 500 грам
  • Цукор — 250 грам плюс на посипання вареників
  • Вершкове масло — 30 грам

Приготування

Замішуємо заварне тісто на вареники і залишаємо у мисці, накритій рушником приблизно на півгодини. За цей час підготуємо вишню.

IMG_20200623_113216_HDR

З ягід видаляємо кісточки і відкидаємо їх на сито, щоб зайвий сік стік.

Заварне тісто розкочуємо, але не дуже тонко. Потім за допомогою великої чашки або склянки вирізаємо круги. Чим більші круги — тим більші вареники.

На середину кожного круга насипаємо пів ложки цукру і кладемо кілька вишень.

IMG_20200623_141926_HDR

Краї міцно заліплюємо, щоб начинка «не втікла».

IMG_20200623_142053_HDR

Вареники з вишнею варимо хвилин п’ять після того, як закипілі. (І, звичайно ж, кидаємо варитися у киплячу воду :))

Коли виймаємо шумівкою вареники, то кладемо їх окремо один від одного на тарілці, щоб не злиплися. Додаємо вершкове масло і пересипаємо цукром — так іще смачніше. І гарячі, і холодні вони смакують пречудово.

IMG_20200623_154516

А як залишилися вареники з вишнею із заварного тіста, які вже не хочеться варити — можна заморозити їх у морозилці.

Смачного!

2 коментаря

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *