Цей рецепт вареників з вишнями потребує мало часу, зусиль і продуктів. А результат — перевершує усі сподівання!
Приготування моїх перших вареників з вишнями стало справжньою проблемою. І справа була не у виколупуванні кісточок із ягід, а у тісті. Яке обрати: з яйцем чи з кефіром? Готувати на пару чи варити у воді? Я розгубилася.
Вирішила готувати парові. Те, що вийшло — жах. Ними можна було когось прибити — такі були важкі, гливкі. Геть неїстівні. Довелося викинути…
Наступного ранку я прокинулася із думкою: «Або я, або вареники з вишнями». Пощастило, що ягоди ще залишилися. І я ризикнула скористатися цим чудовим рецептом з сайту bufeta.net.
Ммм! Таких смачних вареників ніколи до цього не їла! А заварне тісто (робила його вперше!) було дуже зручне у процесі приготування.
Тепер щоразу роблю вареники з вишнями (і з полуницями, і з картоплею) тільки за цим рецептом.
Потрібно
- Заварне тісто
- Вишня спіла без кісточки — 500 грам
- Цукор — 250 грам плюс на посипання вареників
- Вершкове масло — 30 грам
Приготування
Замішуємо заварне тісто на вареники і залишаємо у мисці, накритій рушником приблизно на півгодини. За цей час підготуємо вишню.
З ягід видаляємо кісточки і відкидаємо їх на сито, щоб зайвий сік стік.
Заварне тісто розкочуємо, але не дуже тонко. Потім за допомогою великої чашки або склянки вирізаємо круги. Чим більші круги — тим більші вареники.
На середину кожного круга насипаємо пів ложки цукру і кладемо кілька вишень.
Краї міцно заліплюємо, щоб начинка «не втікла».
Вареники з вишнею варимо хвилин п’ять після того, як закипілі. (І, звичайно ж, кидаємо варитися у киплячу воду :))
Коли виймаємо шумівкою вареники, то кладемо їх окремо один від одного на тарілці, щоб не злиплися. Додаємо вершкове масло і пересипаємо цукром — так іще смачніше. І гарячі, і холодні вони смакують пречудово.
А як залишилися вареники з вишнею із заварного тіста, які вже не хочеться варити — можна заморозити їх у морозилці.
Смачного!
[…] й приємно ліпити вироби із різноманітними начинками. Вареники з вишнями, кисломолочним сиром, картоплею, капустою будуть […]
[…] А тим, хто віддає перевагу Колодію, раджу пригадати вареники з вишнями. Заморожені ягоди так само чудово […]