Заварне тісто

З цього заварного тіста легко й приємно ліпити вироби із різноманітними начинками. Вареники з вишнями, кисломолочним сиром, картоплею, капустою будуть однаково смачними.

IMG_20200623_113216_HDR

Потрібно

  • Борошно вищого ґатунку – 2 – 2,5 склянки
  • Вода окріп – 1 склянка (така сама, що й для борошна)
  • Олія соняшникова або оливкова – 1 столова ложка
  • Сіль – щіпка

Приготування

Просіюємо у миску борошно. У склянку окропу додаємо олію та сіль.

IMG_20200623_114215

Виливаємо окріп у борошно, постійно розмішуючи дерев’яною ложкою. Поступово тісто збереться у грудки.

IMG_20200623_112757_HDR

Якщо виявиться, що склянки окропу замало, долийте ще трохи. Усе залежить від якості вашого борошна.

Далі вимішуємо руками протягом кількох хвилин.

IMG_20200623_113216_HDR

Залишаємо тісто у накритій рушником мисці приблизно на півгодини. Після цього тісто готове для використання.

Смачного!

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *