З цього заварного тіста легко й приємно ліпити вироби із різноманітними начинками. Вареники з вишнями, кисломолочним сиром, картоплею, капустою будуть однаково смачними.
Потрібно
- Борошно вищого ґатунку – 2 – 2,5 склянки
- Вода окріп – 1 склянка (така сама, що й для борошна)
- Олія соняшникова або оливкова – 1 столова ложка
- Сіль – щіпка
Приготування
Просіюємо у миску борошно. У склянку окропу додаємо олію та сіль.
Виливаємо окріп у борошно, постійно розмішуючи дерев’яною ложкою. Поступово тісто збереться у грудки.
Якщо виявиться, що склянки окропу замало, долийте ще трохи. Усе залежить від якості вашого борошна.
Далі вимішуємо руками протягом кількох хвилин.
Залишаємо тісто у накритій рушником мисці приблизно на півгодини. Після цього тісто готове для використання.
Смачного!
[…] Таких смачних вареників ніколи до цього не їла! А заварне тісто (робила його вперше!) було дуже зручне у процесі […]