Кукурудзяний хліб

Кукурудзяний хліб за цим рецептом вдається з першого разу. Якщо ви вперше печете хліб, спробуйте цей: жовтий, як сонечко, з легкою кислинкою.

Кукурудзяний хліб.jpg

Коли хліба вдома нема і влом іти в магазин, спечіть хлібинку самі.  Процес займає до 4 годин. При цьому власне готувати – не більше 30 хвилин. Інші три годинки він то підходить, то підходить, то – підходить 😉

Потрібно:

  • Борошно пшеничне – 300 г

  • Борошно кукурудзяне – 150 г

  • Вода тепла – 250 мл

  • Дріжджі сухі – 8 г

  • Олія – 2 столові ложки

  • Сіль – 10 г

  • Цукор – 10 г

Приготування

У великій мисці змішуємо по 150 грамів кукурудзяного та пшеничного борошна. Додаємо дріжджі, цукор і сіль. Перемішуємо.

 

Ложкою замішуємо тісто, потроху вливаючи воду. Тоді воно буде гладеньким, однорідним.

 

Накриваємо миску рушником або плівкою. Залишаємо на годину в теплі.

 

Коли маса стане пористою, схожою на піну, додаємо олію. Перемішуємо. Всипаємо ще 150 грамів пшеничного борошна. Ретельно вимішуємо.

 

Знову накриваємо миску плівкою чи рушником. Залишаємо на годину в теплі.

 

Змащуємо олією форму для випікання, руки й робочу поверхню. Формуємо хлібинку із гладенькою поверхнею. Перекладаємо у форму. Лишаємо в теплі ще на півгодинки.

 

Ставимо хлібчик у розігріту духовку. Випікаємо протягом 30-40 хвилин при 200° C.

 

Готовий хліб виймаємо з форми, обережно загортаємо у чистий рушник. Даємо вистигнути – і тільки потім нарізаємо й пробуємо. Кукурудзяний хліб, як і будь-який інший, має охолонути перед вживанням.

Смачного!

Кукурудзяний хліб1.jpg

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *