Печінка «по-маминому»

Рецепт не моєї мами. А іншої чудової мами, Елена Заворотня, чудової людини Оксани Дзен, яка поділилася ним у смачній та дружній групі Садітєсь жрать, пожалуста!. Публікую в оригіналі, тіко пару своїх фоточок додам.

1.jpg

Беремо півкіла говяжої (це важно) печінки, миємо, нарізаємо шматочками. Додамо в неї одне яйце, по 1 ч. л. солі і цукру, пів ч. л. соди, два зубчики часнику на часничницю, чорний мелений перець. Перемішуємо все і залишаємо в холодильнику оптимально на ніч, ну або хоч на кілька годин.

IMG_20190129_201416.jpg

Розігріваємо сковородку, шматочки печінки обвалюємо в муці і жарим по 3 хв. з кожної сторони. Одну велику цибулину нарізаємо півкільцями і обжарюємо до полуготовності (цибулю на сковороді присолить). Потім на сковородку викладаємо назад печінку, притрушуємо цибулею, накриваємо кришкою і протушуємо на повільному вогні все разом ще 5 хвилин.

IMG_20190130_135350.jpg

Смачнішої печінки я в житті не їла. Вона виходить дуже ніжна. Яйце затримує сік всередині, цукор долає пікантності, часник у готовій страві не відчувається, але якимось чином теж участвує в кухонні магії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *