Кекс зі сметаною та сухофруктами

Якщо якимось дивом у холодильнику назбиралися залишки різних упаковок сметани, а борщ раптом закінчився, вихід є!  За цим рецептом можна зробити один великий кексик або кілька малих кексиків.

IMG_20180116_202354.jpg

Тільки враховуйте, що маленькі готуватимуться швидше 😉

Замість сухофруктів (у мене були сушені абрикоси і трохи родзинок) можна використати горіхи, наприклад. Сухофрукти перед додаванням у тісто потрібно замочити: залити гарячою водою і дати постояти, поки не стануть м’якими. Але щоб не розповзалися.

Потрібно:

  • Сметана – 200 мл;

  • Борошно – 1 склянка;

  • Цукор – 1 склянка;

  • Яйця – 2 штуки;

  • Розпушувач – 0,5 чайної ложки;

  • Сушені абрикоси – жменя;

  • Родзинки – жменька.

Приготування

У миску вливаємо сметану і вбиваємо яйця.

IMG_20180116_184836.jpg

Збиваємо до пишної піни.

Додаємо цукор і розпушувач. Знову збиваємо.

IMG_20180116_185222.jpg

Додаємо борошно і змішуємо все до однорідної маси.

Підготовлені сухофрукти обвалюємо у борошні і вводимо у тісто. Акуратно перемішуємо, щоб рівномірно розподілилися.

IMG_20180116_190434.jpg

Переливаємо тісто у форму, змащену маслом і присипану борошном.

IMG_20180116_191044.jpg

Запікаємо у розігрітий духовці на середньому вогні (у мене газова, стрьомна, так що враховуйте) 50 – 60 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою – на ній не має лишатися тісто. Але перші 20 хвилин духовку не відкривати!

Виймаємо, даємо трохи охолонути. Їмо 🙂

Смачного!

IMG_20180116_202346.jpg

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *