Якщо якимось дивом у холодильнику назбиралися залишки різних упаковок сметани, а борщ раптом закінчився, вихід є! За цим рецептом можна зробити один великий кексик або кілька малих кексиків.
Тільки враховуйте, що маленькі готуватимуться швидше 😉
Замість сухофруктів (у мене були сушені абрикоси і трохи родзинок) можна використати горіхи, наприклад. Сухофрукти перед додаванням у тісто потрібно замочити: залити гарячою водою і дати постояти, поки не стануть м’якими. Але щоб не розповзалися.
Потрібно:
-
Сметана – 200 мл;
-
Борошно – 1 склянка;
-
Цукор – 1 склянка;
-
Яйця – 2 штуки;
-
Розпушувач – 0,5 чайної ложки;
-
Сушені абрикоси – жменя;
-
Родзинки – жменька.
Приготування
У миску вливаємо сметану і вбиваємо яйця.
Збиваємо до пишної піни.
Додаємо цукор і розпушувач. Знову збиваємо.
Додаємо борошно і змішуємо все до однорідної маси.
Підготовлені сухофрукти обвалюємо у борошні і вводимо у тісто. Акуратно перемішуємо, щоб рівномірно розподілилися.
Переливаємо тісто у форму, змащену маслом і присипану борошном.
Запікаємо у розігрітий духовці на середньому вогні (у мене газова, стрьомна, так що враховуйте) 50 – 60 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою – на ній не має лишатися тісто. Але перші 20 хвилин духовку не відкривати!
Виймаємо, даємо трохи охолонути. Їмо 🙂
Смачного!