Густий суп з ковбасками та квасолею

Начиталася про усілякі осінні смаколики, що зігрівають, і вирішила забабахати такий супець. Він вийшов густим, ароматним, багатим на смак і ну дуууже зігріваючим. Версія була експериментальною, але виявилася вдалою. Ситні супчики на кшталт цього – чудовий варіант для непевних вечорів у листопаді 🙂

 

IMG_20171101_131917

Потрібно (на 4-літрову каструлю, можна брать трохи більшу):

  • Курячі сердечка – 0,5 кг

  • Ковбаски «домашні» сирі або готові – 3 штуки

  • Картопля – 4 середні

  • Морква – 1 велика + 1 мала на бульйон

  • Цибуля – 1 на бульйон

  • Цибуля порей – 1 невеличка

  • Квасоля консервована біла – 250 грам, або така ж кількість відвареної власноруч

  • Крупа перлова – 1/3 склянки

  • Спеції «хмелі-сунелі», «суміш перців»

  • Сіль

Приготування

Перепрошую що не наробила фото – дуже поспішала. Втім, рецепт не складний, описуватиму докладно і зрозуміло.

 

Перловку готуємо завчасно таким чином:

  1. Заливаємо окропом

  2. Залишаємо постояти так 2 -3 години

  3. Зливаємо воду і промиваємо крупу

  4. Доливаємо склянку води (на 1/3 склянки крупи)

  5. Доводимо до кипіння

  6. Зменшуємо вогонь до манюсінького і варимо під кришкою 30 – 40 хвилин

  7. Перевіряємо, щоб не підгоріла.

 

Курячі серця промиваємо дуже ретельно, якщо є плівка – знімаємо її. Заливаємо холодною водою.

 

Туди ж додаємо очищену морквину і добре вимиту нечищену цибулину.

 

Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Знімаємо шум.

 

Трохи солимо бульйон. Варимо на малому вогні десь 1,5 години. За потреби доливаємо воду.

 

Відварені сердечка виймає з бульйону, робимо з них салат із сердечок.

 

Морквинку і цибулину виймаємо й викидаємо.

 

Ковбаски (якщо сирі) обсмажуємо до готовності і нарізаємо кружальцями. Готові ковбаски смажити не тре’, так і нарізаємо.

 

Картоплю чистимо, нарізаємо малими кубиками. Відправляємо у киплячий бульйон.

 

Натерту на великій терці моркву обсмажуємо із цибулею порей, нарізаною кільцями, до золотистого кольору. Відправляємо до картоплі.

 

Як картопля буде готова, додаємо у суп відварену крупу, квасолю, ковбаски і обсмажені моркву й цибульку. Солимо і додаємо спеції за смаком.

 

Даємо закипіти, зменшуємо вогонь і варимо пару хвилин.

 

Усе, супчик готовий!

 

Перед подачею можна притрусити зеленню для краси.

 

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *