Начиталася про усілякі осінні смаколики, що зігрівають, і вирішила забабахати такий супець. Він вийшов густим, ароматним, багатим на смак і ну дуууже зігріваючим. Версія була експериментальною, але виявилася вдалою. Ситні супчики на кшталт цього – чудовий варіант для непевних вечорів у листопаді 🙂
Потрібно (на 4-літрову каструлю, можна брать трохи більшу):
-
Курячі сердечка – 0,5 кг
-
Ковбаски «домашні» сирі або готові – 3 штуки
-
Картопля – 4 середні
-
Морква – 1 велика + 1 мала на бульйон
-
Цибуля – 1 на бульйон
-
Цибуля порей – 1 невеличка
-
Квасоля консервована біла – 250 грам, або така ж кількість відвареної власноруч
-
Крупа перлова – 1/3 склянки
-
Спеції «хмелі-сунелі», «суміш перців»
-
Сіль
Приготування
Перепрошую що не наробила фото – дуже поспішала. Втім, рецепт не складний, описуватиму докладно і зрозуміло.
Перловку готуємо завчасно таким чином:
-
Заливаємо окропом
-
Залишаємо постояти так 2 -3 години
-
Зливаємо воду і промиваємо крупу
-
Доливаємо склянку води (на 1/3 склянки крупи)
-
Доводимо до кипіння
-
Зменшуємо вогонь до манюсінького і варимо під кришкою 30 – 40 хвилин
-
Перевіряємо, щоб не підгоріла.
Курячі серця промиваємо дуже ретельно, якщо є плівка – знімаємо її. Заливаємо холодною водою.
Туди ж додаємо очищену морквину і добре вимиту нечищену цибулину.
Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Знімаємо шум.
Трохи солимо бульйон. Варимо на малому вогні десь 1,5 години. За потреби доливаємо воду.
Відварені сердечка виймає з бульйону, робимо з них салат із сердечок.
Морквинку і цибулину виймаємо й викидаємо.
Ковбаски (якщо сирі) обсмажуємо до готовності і нарізаємо кружальцями. Готові ковбаски смажити не тре’, так і нарізаємо.
Картоплю чистимо, нарізаємо малими кубиками. Відправляємо у киплячий бульйон.
Натерту на великій терці моркву обсмажуємо із цибулею порей, нарізаною кільцями, до золотистого кольору. Відправляємо до картоплі.
Як картопля буде готова, додаємо у суп відварену крупу, квасолю, ковбаски і обсмажені моркву й цибульку. Солимо і додаємо спеції за смаком.
Даємо закипіти, зменшуємо вогонь і варимо пару хвилин.
Усе, супчик готовий!
Перед подачею можна притрусити зеленню для краси.