Суп “Гарячий мексиканець”

Цей рецепт не те шоб повернув мене до життя, але точно зробив мій день! Прокинутися зранку було важко, я не хотіла нічого робити – ні по господарству, ні по роботі. Впасти на подушку під теплу ковдру і спати.

IMG_20171026_125053_HDR

Щоб прокинутися, я гортала стрічку Фейсбука, і натрапила на цей рецепт у групі «Садітєсь жрать, пожалуста!». Не знаю чому, але він мене зачепив. Готувати – просто, складові – доступні, та й досить швидко все це робиться. А ефект – просто бомба! Зігріває, настрій підіймає, працездатність підвищує… Просто повертається бажання жити.

Потрібно (на чотилітрову каструлю):

  • Курячі стегенця – 1, а краще 2 штуки (бульйон має бути міцний)

  • Картопля – 4 середні

  • Морква – 1 штука

  • Перець солодкий червоний – 1 штука

  • Помідор – 1 штука

  • Квасоля біла консервована – 1 банка

  • Кукурудза консервована – 1 банка

  • Гострий перець – 1 невеличкий

  • Суміш перців

  • Сіль

Приготування

З курки варимо міцний бульйон.

Потім курятину виймаємо і даємо трохи охолонути.

Картоплю чистимо і нарізаємо невеличкими кубиками і додаємо у киплячий підсолений бульйон.

IMG_20171026_115741

Моркву чистимо, нарізаємо маленькими кубиками.

IMG_20171026_120006_HDR

Перець миємо, виймаємо серцевину і також нарізаємо маленькими кубиками.

IMG_20171026_120439

Помідор нарізаємо дрібними кубиками.

IMG_20171026_120920

Обсмажуємо в олії моркву і перець до золотистого кольору моркви.

Додаємо моркву і перець у бульйон.

Відварене м’ясо розбираємо на шматочки, як буде зручно. Кладемо у суп.

IMG_20171026_122029

Коли картопля буде готова (вона вариться приблизно 20 хвилин), додаємо у суп квасолю і кукурудзу.

IMG_20171026_122244

Доводимо до кипіння, додаємо суміш перців за смаком (я поклала чайну ложку) і дрібно порізаний гострий перець.

Варимо хвилинку – і можна куштувати 🙂

IMG_20171026_125020

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *