Цей рецепт не те шоб повернув мене до життя, але точно зробив мій день! Прокинутися зранку було важко, я не хотіла нічого робити – ні по господарству, ні по роботі. Впасти на подушку під теплу ковдру і спати.
Щоб прокинутися, я гортала стрічку Фейсбука, і натрапила на цей рецепт у групі «Садітєсь жрать, пожалуста!». Не знаю чому, але він мене зачепив. Готувати – просто, складові – доступні, та й досить швидко все це робиться. А ефект – просто бомба! Зігріває, настрій підіймає, працездатність підвищує… Просто повертається бажання жити.
Потрібно (на чотилітрову каструлю):
Курячі стегенця – 1, а краще 2 штуки (бульйон має бути міцний)
Картопля – 4 середні
Морква – 1 штука
Перець солодкий червоний – 1 штука
Помідор – 1 штука
Квасоля біла консервована – 1 банка
Кукурудза консервована – 1 банка
Гострий перець – 1 невеличкий
Суміш перців
Сіль
Приготування
З курки варимо міцний бульйон.
Потім курятину виймаємо і даємо трохи охолонути.
Картоплю чистимо і нарізаємо невеличкими кубиками і додаємо у киплячий підсолений бульйон.
Моркву чистимо, нарізаємо маленькими кубиками.
Перець миємо, виймаємо серцевину і також нарізаємо маленькими кубиками.
Помідор нарізаємо дрібними кубиками.
Обсмажуємо в олії моркву і перець до золотистого кольору моркви.
Додаємо моркву і перець у бульйон.
Відварене м’ясо розбираємо на шматочки, як буде зручно. Кладемо у суп.
Коли картопля буде готова (вона вариться приблизно 20 хвилин), додаємо у суп квасолю і кукурудзу.
Доводимо до кипіння, додаємо суміш перців за смаком (я поклала чайну ложку) і дрібно порізаний гострий перець.