Курячі крильця, запечені із баклажанами і помідорами
«Скоро буду вдома, дуже хочу їсти!» Як часто подібна фраза змушує вас нервуватися? Похапцем вигадувати, що ж таке приготувати і швидко, і щоб смачно було? Особливо, коли ви самі хоч і вдома, але дуже зайняті…
Цей варіант передбачає, що ви все ж таки маєте під рукою свіжі або розморожені «запчастини» курки.
Рецепт я випробовувала спочатку на гомілках, а тепер – і на курячих крильцях.
Підготовчий процес у мене (а я дуже поспішала і намагалася це все якось сфотографувати) забрав приблизно 15 хвилин. Далі – просто чекати, поки запечуться, і періодично зазирати у духовку.
До речі, за той час що запікатимуться крильця, можна встигнути відварити макарони чи якусь кашку та зробити салат.
Потрібно:
Крильця курячі (або гомілки) – 7 штук
Враховуйте, що гомілки запікатимуться трохи довше від крилець
Баклажани – 1 середній
Помідори – 2 середніх
Сіль
Спеції «до курки»
Олія, щоб змастити деко
Тертий твердий сир (за бажанням)
Приготування
Крильця миємо, ріжемо по суглобу на 2 частинки.
Солимо за смаком, присипаємо спеціями.
Викладаємо на змащену олією форму.
Миті помідорки нарізаємо частинками, трохи присолюємо. Втикаємо поміж крильцями.
Баклажан миємо, чистимо. Нарізаємо кружальцями. Солимо потроху з обох боків кожне кружальце.
Втикаємо шматочки баклажана поміж крильцями і помідорками, де влізуть, або ж на крильця.
Відправляємо форму з усім цим у розігріту духовку і запікаємо на середньому вогні 60 – 80 хвилин. Тобто поки з крилець, як їх штрикнути ножем, не витікатиме сік.
Готові крильця можна посипати тертим сиром.
Мені в цій страві найбільше, окрім власне крилець, найбільше смакують запечені томати)))
Їжте краще із гарніром та салаткою, бо щезнуть ці запечені крильця за хвилину 🙂