Курячі крильця, запечені із баклажанами і помідорами

«Скоро буду вдома, дуже хочу їсти!» Як часто подібна фраза змушує вас нервуватися? Похапцем вигадувати, що ж таке приготувати і швидко, і щоб смачно було? Особливо, коли ви самі хоч і вдома, але дуже зайняті…

IMG_20170914_183046

Цей варіант передбачає, що ви все ж таки маєте під рукою свіжі або розморожені «запчастини» курки.

Рецепт я випробовувала спочатку на гомілках, а тепер – і на курячих крильцях.

Підготовчий процес у мене (а я дуже поспішала і намагалася це все якось сфотографувати) забрав приблизно 15 хвилин. Далі – просто чекати, поки запечуться, і періодично зазирати у духовку.

До речі, за той час що запікатимуться крильця, можна встигнути відварити макарони чи якусь кашку та зробити салат.

Потрібно:

  • Крильця курячі (або гомілки) – 7 штук

Враховуйте, що гомілки запікатимуться трохи довше від крилець

  • Баклажани – 1 середній

  • Помідори – 2 середніх

  • Сіль

  • Спеції «до курки»

  • Олія, щоб змастити деко

  • Тертий твердий сир (за бажанням)

Приготування

Крильця миємо, ріжемо по суглобу на 2 частинки.

Солимо за смаком, присипаємо спеціями.

Викладаємо на змащену олією форму.

IMG_20170914_171354

Миті помідорки нарізаємо частинками, трохи присолюємо. Втикаємо поміж крильцями.

IMG_20170914_171756

Баклажан миємо, чистимо. Нарізаємо кружальцями. Солимо потроху з обох боків кожне кружальце.

Втикаємо шматочки баклажана поміж крильцями і помідорками, де влізуть, або ж на крильця.

IMG_20170914_172151

Відправляємо форму з усім цим у розігріту духовку і запікаємо на середньому вогні 60 – 80 хвилин. Тобто поки з крилець, як їх штрикнути ножем, не витікатиме сік.

Готові крильця можна посипати тертим сиром.

IMG_20170914_183055

Мені в цій страві найбільше, окрім власне крилець, найбільше смакують запечені томати)))

Їжте краще із гарніром та салаткою, бо щезнуть ці запечені крильця за хвилину 🙂

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *