Курячі гомілки у сметані

Знайшла у холодильнику трохи сметани і курячі гомілки (хто ж їх туди поклав?). Вирішила поекспериментувати, бо майонез набрид уже.

IMG_20170817_181337_1

Знайшла у безкрайній мережі рецептик і давай собі робити 🙂

Гомілочки виходять ніжні, м’які. Чудово личитимуть до картопляного пюре або рису.

І готувати недовго 😉

Потрібно:

  • Гомілки курячі – 6 штук

  • Сметана – 200 мл

  • Цибуля – 1 велика

  • Олія для смаження

  • Сіль, чорний перець мелений

  • Спеції – “італійська суміш”

Приготування

Гомілки миємо, підсушуємо рушником. Підсолюємо, перчимо за смаком. Залишаємо хвилин на 15.

IMG_20170817_171117_1

Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями.

IMG_20170817_171542

Сметану розводимо із кип’яченою прохолодною водою 1:1.

Додаємо трохи солі, чорний мелений перець, італійську суміш спецій – за смаком. Перемішуємо.

IMG_20170817_173911_1

Гомілки обсмажуємо в олії на середньому вогні з обох боків. По 10 хвилин з кожного. І ще 5 хвилин – під кришкою.

Додаємо цибулю, акуратно перемішуємо.

IMG_20170817_174702_1

Смажимо 5 – 7 хвилин, поки цибуля не стане прозорою.

Зменшуємо вогонь до маленького. Вливаємо сметанний соус і тушкуємо під кришкою ще 15 хвилин.

IMG_20170817_175357

Подаємо гомілки, поливши соусом, у якому тушкувалися.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *