Перейти до вмісту
Знайшла у холодильнику трохи сметани і курячі гомілки (хто ж їх туди поклав?). Вирішила поекспериментувати, бо майонез набрид уже.

Знайшла у безкрайній мережі рецептик і давай собі робити 🙂
Гомілочки виходять ніжні, м’які. Чудово личитимуть до картопляного пюре або рису.
І готувати недовго 😉
Потрібно:
-
Гомілки курячі – 6 штук
-
Сметана – 200 мл
-
Цибуля – 1 велика
-
Олія для смаження
-
Сіль, чорний перець мелений
-
Спеції – “італійська суміш”
Приготування
Гомілки миємо, підсушуємо рушником. Підсолюємо, перчимо за смаком. Залишаємо хвилин на 15.

Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями.

Сметану розводимо із кип’яченою прохолодною водою 1:1.
Додаємо трохи солі, чорний мелений перець, італійську суміш спецій – за смаком. Перемішуємо.

Гомілки обсмажуємо в олії на середньому вогні з обох боків. По 10 хвилин з кожного. І ще 5 хвилин – під кришкою.
Додаємо цибулю, акуратно перемішуємо.

Смажимо 5 – 7 хвилин, поки цибуля не стане прозорою.
Зменшуємо вогонь до маленького. Вливаємо сметанний соус і тушкуємо під кришкою ще 15 хвилин.

Подаємо гомілки, поливши соусом, у якому тушкувалися.
Смачного!
Пов’язано