Закуска з баклажанів

Ця закуска з баклажанів чудово смакує спекотного літнього дня. Також вона виручить вас, якщо на порозі раптом з’явилися гості 🙂

IMG_20170812_192147

Днями її приготувала моя свекруха (боже, яке ж недолуге слово, – тре’ вигадати замінник).

Я просто обожнюю такі страви, де поєднуються часник і помідори! А, оскільки, досі я не дуже товаришувала з баклажанами, думаю, саме з цієї закуски розпочнеться наше близьке знайомство )))

Детального фоторепортажу, на жаль, поки що не маю, бо усе готувалося у дачних умовах. Але рецепт дійсно простий і зрозумілий 🙂

Потрібно:

  • Баклажани – 2 середніх

  • Помідори (черрі, або будь які маленькі) – 3 – 4 штуки

  • Часник – 2 – 3 зубчики

  • Майонез

  • Сіль за смаком

  • Кілька гілочок петрушки

Приготування

Баклажани миємо, нарізаємо кружальцями десь 1 см завтовшки.

Натираємо сіллю з обох боків.

Обсмажуємо кружальця баклажанів у рослинній олії на розігрітій пательні з обох боків, щоб піідрум’янилися і стали м’якими.

Викладаємо на тарілку.

Помідори миємо і нарізаємо тонкими кружальцями.

Очищені зубчики часнику пропускаємо через часникочавилку. Рівномірно розподіляємо по кружальцям баклажанів.

Зверху викладаємо по пів чайної ложки майонезу.

Далі – викладаємо нарізані томати.

Злегка присипаємо подрібненою зеленню.

Закуска з баклажанів – готова!

Для святкового варіанту баклажани можна ще присипати зверху тертим сиром і поставити на кілька хвилин у духовку або мікрохвильовку.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *