Швидкомлет

Якщо в холодильнику є яйця і трохи грибів, та десь завалялася цибулинка – сніданку бути!

IMG_20170426_104626

Потрібно (на дві порції):

  • Яйця – 3 штуки

  • Печериці (середні) – 2 – 3 штуки

  • Цибуля – 1 невеличка

  • Сметана (або молоко, або вершки) – 1,5 столових ложки

  • Петрушка, кріп – по гілочці

  • Сіль

  • Хмелі-сунелі, базилік (за бажанням) – по дрібці

Приготування

Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.

IMG_20170426_103024

Гриби миємо, нарізаємо тонкими скибками.

IMG_20170426_103220_1

У миску вбиваємо яйця, додаємо сметану і спеції, солимо за смаком.

IMG_20170426_103550_1

Збиваємо до однорідності виделкою.

IMG_20170426_103747

Зелень подрібнюємо.

IMG_20170426_104125_1

На олії на великому вогні швидко обсмажуємо цибулю і печериці, періодично перемішуючи, до золотистості.

IMG_20170426_103631

Зменшуємо вогонь.

Виливаємо у сковорідку яєчну суміш.

IMG_20170426_103844

Як тільки вона трохи «візьметься», виделкою або невеличкою лопаткою перемішуємо омлет. І так продовжуємо перемішувати до майже готовності.

Додаємо зелень, перемішуємо.

IMG_20170426_104213_1

Подаємо омлет або як є, або зі шматочком м’ясця, якщо зі вчора залишилося, або зі скибочками свіжого огірка, трохи підсоленого.

IMG_20170426_104707

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *