Перейти до вмісту
Якщо в холодильнику є яйця і трохи грибів, та десь завалялася цибулинка – сніданку бути!

Потрібно (на дві порції):
-
Яйця – 3 штуки
-
Печериці (середні) – 2 – 3 штуки
-
Цибуля – 1 невеличка
-
Сметана (або молоко, або вершки) – 1,5 столових ложки
-
Петрушка, кріп – по гілочці
-
Сіль
-
Хмелі-сунелі, базилік (за бажанням) – по дрібці
Приготування
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.

Гриби миємо, нарізаємо тонкими скибками.

У миску вбиваємо яйця, додаємо сметану і спеції, солимо за смаком.

Збиваємо до однорідності виделкою.

Зелень подрібнюємо.

На олії на великому вогні швидко обсмажуємо цибулю і печериці, періодично перемішуючи, до золотистості.

Зменшуємо вогонь.
Виливаємо у сковорідку яєчну суміш.

Як тільки вона трохи «візьметься», виделкою або невеличкою лопаткою перемішуємо омлет. І так продовжуємо перемішувати до майже готовності.
Додаємо зелень, перемішуємо.

Подаємо омлет або як є, або зі шматочком м’ясця, якщо зі вчора залишилося, або зі скибочками свіжого огірка, трохи підсоленого.

Смачного!
Пов’язано