Скумбрія, запечена з лимоном

Просто обожнюю скумбрію гарячого копчення! А після дня народження мого друга я – фанат скумбрії на грилі))

Скумбрія, запечена з лимоном

Мене від тої рибки майже відтягали, бо ледь не з’їла усю 🙂

Але вдома готувати скумбрію на вугіллі якось незручно)

Тож я вирішила як альтернативу запекти рибку у духовці, сподіваючись отримати результат, максимально наближений до оригіналу.

Як на мене, запечена скумбрія – надзвичайно смачна, в міру ніжна й має насичений смак.

Але від варіанту на решітці, все ж таки, відрізняється трохи.

Потрібно:

  • Скумбрія – 2 штуки
  • Лимон – 1 штука
  • Сіль
  • Суміш перців мелена, або суміш спецій до риби без солі
  • Фольга для запікання

Приготування

Заморожену скумбрію розморожуємо. Ретельно промиваємо проточною холодною водою.

Чистимо, потрошимо, відрізаємо голову, хвіст, ножицями обрізаємо плавці.

IMG_20170526_173431_1

Тушки риби трохи підсушуємо паперовим рушником.

Натираємо скумбрію ззовні і зсередини сіллю та перцем і приправами.

Половинку лимону нарізаємо півкільцями. Якщо рибки крупні, варто нарізати цілий лимон.

IMG_20170526_173736_1

Фаршируємо тушки скибками лимону. Викладаємо на фольгу, загнувши її з усіх боків, щоб не витікала рідина.

Відправляємо у розігріту духовку і запікаємо при температурі 180 градусів 40 хвилин.

Можна трішечки довше. Бо, як казав мій дідусь, рибу пересмаж, м’ясо недосмаж.

Готову скумбрію обережно вивільняємо з фольги і їмо або з гарніром, або швидко 😉

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *