Просто обожнюю скумбрію гарячого копчення! А після дня народження мого друга я – фанат скумбрії на грилі))

Мене від тої рибки майже відтягали, бо ледь не з’їла усю 🙂
Але вдома готувати скумбрію на вугіллі якось незручно)
Тож я вирішила як альтернативу запекти рибку у духовці, сподіваючись отримати результат, максимально наближений до оригіналу.
Як на мене, запечена скумбрія – надзвичайно смачна, в міру ніжна й має насичений смак.
Але від варіанту на решітці, все ж таки, відрізняється трохи.
Потрібно:
- Скумбрія – 2 штуки
- Лимон – 1 штука
- Сіль
- Суміш перців мелена, або суміш спецій до риби без солі
- Фольга для запікання
Приготування
Заморожену скумбрію розморожуємо. Ретельно промиваємо проточною холодною водою.
Чистимо, потрошимо, відрізаємо голову, хвіст, ножицями обрізаємо плавці.

Тушки риби трохи підсушуємо паперовим рушником.
Натираємо скумбрію ззовні і зсередини сіллю та перцем і приправами.
Половинку лимону нарізаємо півкільцями. Якщо рибки крупні, варто нарізати цілий лимон.

Фаршируємо тушки скибками лимону. Викладаємо на фольгу, загнувши її з усіх боків, щоб не витікала рідина.
