Запечена курка

Дуже смачна і соковита курочка. 10 хвилин на підготовчій процес, а далі – просто не тікайте далеко від духовки)))

IMG_20170501_175019

Я готую запечену курку переважно за двох умов: маю цілу курку і обмаль часу. Як варіант – гості.

Час запікання може варіюватися залежно від розмірів курки та вашої духовки. Тому не лінуйтеся час від часу штрикати її чимось гостреньким на предмет готовності.

Особливо ту частину, де стегна. Я сиру курку не люблю)))

А моя духовка вже підстаркувата і трохи з заскоками. Так що я штрикаю бідну тваринку досить часто))

Потрібно:

  • Курка – 1, кіла на 2

  • Майонез – півсклянки

  • Гірчиця – 2 столові ложки

  • Куркума, червоний перець, коріандр, каррі, паприка – десь по пів чайної ложки, чи менше, на ваш смак

  • Чорний перець мелений, кардамон – по дрібці

  • Сіль

Приготування

Курку миємо, позбавляємо всіляких нам непотрібних речей на зразок пір’я, шматочків жиру тощо.

Обсушуємо паперовим рушничком.

У полумиску змішуємо майонез, гірчицю, прянощі.

IMG_20170501_150514_1

Курку натираємо сіллю. Кладемо у миску чи каструлю.

IMG_20170501_150540_1

Тепер намащуємо птицю отією сумішшю гарненько і відправляємо у холодильник на 15 – 30 хвилин.

IMG_20170501_151045_1

Деко чи форму змащуємо олійкою.

Викладаємо нашу курку грудкою до гори.

IMG_20170501_153422_1

Запікаємо у розігрітій попередньо духовці при температурі 200 – 220 градусів приблизно 1,5 години.

Їмо наодинці, у темряві і тихенько)))

IMG_20170501_175949

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *