Дуже смачна і соковита курочка. 10 хвилин на підготовчій процес, а далі – просто не тікайте далеко від духовки)))
Я готую запечену курку переважно за двох умов: маю цілу курку і обмаль часу. Як варіант – гості.
Час запікання може варіюватися залежно від розмірів курки та вашої духовки. Тому не лінуйтеся час від часу штрикати її чимось гостреньким на предмет готовності.
Особливо ту частину, де стегна. Я сиру курку не люблю)))
А моя духовка вже підстаркувата і трохи з заскоками. Так що я штрикаю бідну тваринку досить часто))
Потрібно:
Курка – 1, кіла на 2
Майонез – півсклянки
Гірчиця – 2 столові ложки
Куркума, червоний перець, коріандр, каррі, паприка – десь по пів чайної ложки, чи менше, на ваш смак
Чорний перець мелений, кардамон – по дрібці
Сіль
Приготування
Курку миємо, позбавляємо всіляких нам непотрібних речей на зразок пір’я, шматочків жиру тощо.
Обсушуємо паперовим рушничком.
У полумиску змішуємо майонез, гірчицю, прянощі.
Курку натираємо сіллю. Кладемо у миску чи каструлю.
Тепер намащуємо птицю отією сумішшю гарненько і відправляємо у холодильник на 15 – 30 хвилин.
Деко чи форму змащуємо олійкою.
Викладаємо нашу курку грудкою до гори.
Запікаємо у розігрітій попередньо духовці при температурі 200 – 220 градусів приблизно 1,5 години.