Пиріг зі шпинатом і яйцями

Нарешті мені під гарячу руку потрапив шпинат. Надивившись мультиків про моряка Папая, я ще з дитинства мріяла спробувати цю травичку))

IMG_20170513_155546

Але щось не щастило мені. Аж раптом бачу – стоїть кілька пучечків у найближчому супермаркеті поряд з цибулькою.

 

Я така – цап пучечок, ще й пару цибульки зеленої. А подумки рахую, скільки яєць вдома лишилося))

 

По дорозі ще дріжджів трохи прихопила, молочка, – і вперед, назустріч пирогу зі шпинатом!

 

Шо я вам можу сказати?

 

Я сподівалася, що шпинат матиме якийсь більш виражений, яскравий смак.

 

Але така собі ненав’язлива майже відсутність смаку, як не дивно, підкреслює смак інших інгредієнтів і якимось чином пом’якшує складові начинки та тіста.

Потрібно:

  • Шпинат – 1 пучечок

  • Зелена цибуля – 2 пучечки

  • Яйця – 4 штуки

  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

  • Олія для смаження

  • Тісто дріжджове

Приготування

Робимо дріжджове тісто.

 

Поки тісто підходить, відварюємо яйця.

 

IMG_20170513_142404_1

 

Чистимо яйця і нарізаємо кубиками.

 

IMG_20170513_144633_1

 

Зелену цибулю і шпинат подрібнюємо.

 

Підсмажуємо нарізану зелень у невеличкій кількості олії, щоб випарувалася рідина. А шпинат у об’ємі має зменшитися десь удвічі.

 

IMG_20170513_142730

 

Змішуємо у мисці зелень із яйцями, солимо, перчимо за смаком.

 

IMG_20170513_145339_1

 

Тісто ділимо на 2 частини.

 

Розкатуємо 1 частину, викладаємо у форму.

 

Викладаємо начинку.

 

IMG_20170513_145652_1

 

Зверху – другу частину тіста, заліплюємо краї.

 

img_20170216_131606_1

 

Випікаємо у розігрітій духовці при температурі близько 200 градусів 35 – 40 хвилин (час може залежати від особливостей вашої духовки).

 

Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної зубочистки. Але перші 20 хвилин духовку відкривати не можна.

 

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *