Нарешті мені під гарячу руку потрапив шпинат. Надивившись мультиків про моряка Папая, я ще з дитинства мріяла спробувати цю травичку))
Але щось не щастило мені. Аж раптом бачу – стоїть кілька пучечків у найближчому супермаркеті поряд з цибулькою.
Я така – цап пучечок, ще й пару цибульки зеленої. А подумки рахую, скільки яєць вдома лишилося))
По дорозі ще дріжджів трохи прихопила, молочка, – і вперед, назустріч пирогу зі шпинатом!
Шо я вам можу сказати?
Я сподівалася, що шпинат матиме якийсь більш виражений, яскравий смак.
Але така собі ненав’язлива майже відсутність смаку, як не дивно, підкреслює смак інших інгредієнтів і якимось чином пом’якшує складові начинки та тіста.
Потрібно:
-
Шпинат – 1 пучечок
-
Зелена цибуля – 2 пучечки
-
Яйця – 4 штуки
-
Сіль, перець чорний мелений – за смаком
-
Олія для смаження
-
Тісто дріжджове
Приготування
Робимо дріжджове тісто.
Поки тісто підходить, відварюємо яйця.
Чистимо яйця і нарізаємо кубиками.
Зелену цибулю і шпинат подрібнюємо.
Підсмажуємо нарізану зелень у невеличкій кількості олії, щоб випарувалася рідина. А шпинат у об’ємі має зменшитися десь удвічі.
Змішуємо у мисці зелень із яйцями, солимо, перчимо за смаком.
Тісто ділимо на 2 частини.
Розкатуємо 1 частину, викладаємо у форму.
Викладаємо начинку.
Зверху – другу частину тіста, заліплюємо краї.
Випікаємо у розігрітій духовці при температурі близько 200 градусів 35 – 40 хвилин (час може залежати від особливостей вашої духовки).
Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної зубочистки. Але перші 20 хвилин духовку відкривати не можна.
Смачного!