Моху Байцяй

Під цією загадковою назвою ховається приємне й насичене поєднання броколі та печериць, яке чудово смакуватиме із локшиною або рисом.

IMG_20170517_133507

Потрібно:

  • Броколі із стеблиною – 300 – 350 грам

  • Печериці – 150 грам

  • Свіже коріння імбиру – 2 см, або сушений подрібнений імбир – чайна ложка

  • Часник – 2 зубчики

  • Соєвий соус – 2 столові ложки

  • Крохмаль – 1 чайна ложка

  • Олія

Приготування

Броколі миємо, розбираємо обережно на невеличкі суцвіття, стеблину очищуємо і нарізаємо тонкою соломкою.

IMG_20170517_124757

Печериці миємо і нарізаємо скибками.

IMG_20170517_124815

Подрібнюємо часник.

IMG_20170517_130518

Очищуємо імбир і нарізаємо кружальцями.

У розігріту сковорідку наливаємо олію.

Обсмажуємо часник та імбир секунд тридцять. Якщо у вас мелений імбир – просто насипаємо необхідну кількість до часнику і так само обсмажуємо.

Додаємо гриби, обсмажуємо 3 – 4 хвилини на середньому вогні, періодично помішуючи.

Додаємо броколі. Вливаємо соєвий соус, перемішуємо. Обсмажуємо пару хвилин.

Крохмаль розводимо у двох столових ложках води.

IMG_20170517_130743_1

Вливаємо розведений крохмаль. Ретельно перемішуємо.

За потреби – досолюємо за смаком.

Зменшуємо вогонь. За потреби доливаємо трохи теплої води.

Тушкуємо під кришкою на невеликому вогні приблизно 10 хвилин, або поки капуста не стане м’якою (можна перевірити виделкою).

Час від часу перемішуємо і доливаємо воду за потреби, щоб капуста і гриби тушкувалися, а не горіли 🙂

Подаємо із відвареним рисом, локшиною, або як гарнір до страв із м’яса.

IMG_20170517_133453_1

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *