Ці кексо-печива, напевне, найсмачніше, що мені вдавалося вигадати і зробити із солодкої випічки. А назва, звичайно, на честь моєї донечки, яка допомагала їх готувати 🙂
Тут я запишу пропорції на 2 порції, бо одна з’їдається так швидко, що не встигаєш розпробувати)))
Потрібно:
-
Борошно – 2 склянки
-
Цукор – 2 склянки
-
Ванільний цукор – 1 чайна ложка
-
Яйця – 8 штук
-
Маргарин – 100 грам
-
Молоко – 2 столові ложки
-
Розпушувач – 1 чайна ложка
-
Какао-порошок – 2 столові ложки
Приготування
Яйця змішуємо із цукром і ванільним цукром, щоб цукор розчинився. Я роблю це блендером, і суміш в процесі трохи збивається.
Додаємо розтоплений негарячий маргарин.
Блендером змішуємо до однорідності.
Вливаємо молоко. Додаємо борошно і розпушувач.
Знову все змішуємо до однорідної, трохи збитої маси. Тісто буде як густа сметанка.
Половину тіста переливаємо в окрему миску.
В одну частину тіста додаємо какао. Перемішуємо до однорідності.
У змащену олією і притрушену борошном форму для кексів наливаємо по 1 столовій ложці світлого тіста в кожне відділення.
Зверху доливаємо по столовій ложці шоколадного тіста.
Можна міняти місцями, робити і так, і так – все у ваших руках.
Випікаємо при 180 градусах приблизно 30 хвилин. Перші 20 хвилин духовку не відкривайте, а потім перевіряйте, щоб не підгоріли – бо у всіх нас різні духовки 😉