“Маргаритки”

Ці кексо-печива, напевне, найсмачніше, що мені вдавалося вигадати і зробити із солодкої випічки. А назва, звичайно, на честь моєї донечки, яка допомагала їх готувати 🙂

 

IMG_20170515_124529

Тут я запишу пропорції на 2 порції, бо одна з’їдається так швидко, що не встигаєш розпробувати)))

Потрібно:

  • Борошно – 2 склянки

  • Цукор – 2 склянки

  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка

  • Яйця – 8 штук

  • Маргарин – 100 грам

  • Молоко – 2 столові ложки

  • Розпушувач – 1 чайна ложка

  • Какао-порошок – 2 столові ложки

Приготування

Яйця змішуємо із цукром і ванільним цукром, щоб цукор розчинився. Я роблю це блендером, і суміш в процесі трохи збивається.

 

IMG_20170515_101428_1

IMG_20170515_101708_1

Додаємо розтоплений негарячий маргарин.

 

IMG_20170515_101732_1

 

Блендером змішуємо до однорідності.

 

IMG_20170515_102344_1

 

Вливаємо молоко. Додаємо борошно і розпушувач.

 

Знову все змішуємо до однорідної, трохи збитої маси. Тісто буде як густа сметанка.

 

Половину тіста переливаємо в окрему миску.

 

В одну частину тіста додаємо какао. Перемішуємо до однорідності.

 

IMG_20170515_102958_1

 

У змащену олією і притрушену борошном форму для кексів наливаємо по 1 столовій ложці світлого тіста в кожне відділення.

 

IMG_20170515_103236_1

 

Зверху доливаємо по столовій ложці шоколадного тіста.

 

IMG_20170515_103509_1

 

Можна міняти місцями, робити і так, і так – все у ваших руках.

 

Випікаємо при 180 градусах приблизно 30 хвилин. Перші 20 хвилин духовку не відкривайте, а потім перевіряйте, щоб не підгоріли – бо у всіх нас різні духовки 😉

 

IMG_20170515_111300

 

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *