Цей китайський супчик з грибами – легкий, свіжий і ненав’язливий. Раджу спробувати його, коли захочеться чогось незвичного, але не екстремального 🙂
Тут я запишу пропорції продуктів із розрахунку на 0,5 л води або бульйону. Але того разу мала готовий бульйон у більшій кількості, тож на фото, відповідно, обсяг інгредієнтів відрізняється.
Крім того, вока я, на жаль, не маю, тож оброблені овочі перекладала зі сковороди у каструлю, де потроху кипів бульйон.
За оригінальним рецептом увесь процес приготування відбувається у сковорідці вок.
При готуванні страви із соєвим соусом важливо враховувати його солоність. Залежно від марки, він може бути або ледь солоним, або нестерпно солононим))) Тому такі страви потрібно солити в останній момент, попередньо перевіривши на сіль.
Потрібно (на 0,5 л води або бульйону):
Свіжі гриби (я брала печериці) – 125 грам
Зелена цибуля – 2 штуки
Огірок – 1 штука
Часник – 1 зубчик
Лапша – 25 грам
Соєвий соус – 1 столова ложка
Олія рослинна – 2 столових ложки
Сіль – за смаком
Приготування
Цибулю подрібнюємо.
Зубчик часнику нарізаємо скибочками.
Гриби нарізаємо соломкою.
Огірок позбавляємо насіння.
Нарізаємо огірок соломкою.
Обсмажуємо часник і цибулю в олії півхвилини.
Додаємо огірок і гриби. Обсмажуємо, перемішуючи, 5 хвилин.
Додаємо пів-літра води або бульйону і доводимо до кипіння. Або перекладаємо овочі у каструлю з бульйоном, який кипить.
Додаємо лапшу, знову доводимо до кипіння.
Вливаємо соєвий соус, солимо за смаком. Варимо ще хвилини три, або до готовності лапші.