Китайський грибний суп

Цей китайський супчик з грибами – легкий, свіжий і ненав’язливий. Раджу спробувати його, коли захочеться чогось незвичного, але не екстремального 🙂

IMG_20170425_160608

Тут я запишу пропорції продуктів із розрахунку на 0,5 л води або бульйону. Але того разу мала готовий бульйон у більшій кількості, тож на фото, відповідно, обсяг інгредієнтів відрізняється.

Крім того, вока я, на жаль, не маю, тож оброблені овочі перекладала зі сковороди у каструлю, де потроху кипів бульйон.

За оригінальним рецептом увесь процес приготування відбувається у сковорідці вок.

При готуванні страви із соєвим соусом важливо враховувати його солоність. Залежно від марки, він може бути або ледь солоним, або нестерпно солононим))) Тому такі страви потрібно солити в останній момент, попередньо перевіривши на сіль.

Потрібно (на 0,5 л води або бульйону):

  • Свіжі гриби (я брала печериці) – 125 грам

  • Зелена цибуля – 2 штуки

  • Огірок – 1 штука

  • Часник – 1 зубчик

  • Лапша – 25 грам

  • Соєвий соус – 1 столова ложка

  • Олія рослинна – 2 столових ложки

  • Сіль – за смаком

Приготування

Цибулю подрібнюємо.

IMG_20170425_152102

Зубчик часнику нарізаємо скибочками.

IMG_20170425_152916_1

Гриби нарізаємо соломкою.

IMG_20170425_151317

Огірок позбавляємо насіння.

IMG_20170425_151526_1

Нарізаємо огірок соломкою.

IMG_20170425_151758_1

Обсмажуємо часник і цибулю в олії півхвилини.

IMG_20170425_153251_1

Додаємо огірок і гриби. Обсмажуємо, перемішуючи, 5 хвилин.

IMG_20170425_153524

Додаємо пів-літра води або бульйону і доводимо до кипіння. Або перекладаємо овочі у каструлю з бульйоном, який кипить.

Додаємо лапшу, знову доводимо до кипіння.

IMG_20170425_154249

Вливаємо соєвий соус, солимо за смаком. Варимо ще хвилини три, або до готовності лапші.

Смачного!

Рецепт взято тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *