Печиво з арахісом

Печиво, яке мені вдалося, – воно існує! Це печиво з арахісом ніжне, ситне і неймовірно смачне. І, що важливо, дуже просто готується!

IMG_20170427_162441

Перед тим, як знайти цей рецепт, я була майже у відчаї. Усе печиво, яке намагалася зробити, виходило сухим і дивним на смак.

Здавалося, ще трохи – і я полишу цю ідею.

Але мала трохи вільного часу і потрібні продукти. Покопирсалася у Мережі і надибала один варіант.

Спроба вдалася 🙂

Рекомендую і вам приготувати це чудове печиво з арахісом.

Потрібно:

  • Борошно – 370 грам

  • Цукор, або цукрова пудра – 150 грам

  • Яйця – 1 невеличке

  • Вершкове масло, або маргарин кімнатної температури – 220 грам

  • Розпушувач – ½ чайної ложки

  • Сіль – дрібка

  • Арахіс – 70 грам

  • Ванільний цукор – пів пакетика

  • Жовток 1 для змащення печива

Приготування

У глибоку миску кладемо масло, цукор, яйце, ванільний цукор, сіль.

IMG_20170427_134631_1

Збиваємо до розчинення цукру.

IMG_20170427_140058_1

Додаємо в миску борошно і розпушувач.

IMG_20170427_140327_1

Швидко вимішуємо тісто (1 – 2 хвилини).

IMG_20170427_140738

З тіста формуємо кулю, загортаємо у харчову плівку. Залишаємо у холодильнику на 30 хвилин. Я тримала, трохи довше. Цьому тісту це корисно.

Тим часом арахіс викладаємо на деко. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Слідкуємо, щоб не підгорів.

IMG_20170427_141101_1

Підсмажений арахіс легко позбавити лушпиння, потерши його у пальцях. Я ще поділила кожен горішок навпіл, щоб не були завеликі.

Дістаємо тісто з холодильника.  Ділимо навпіл. Одну половину знов відправляємо у холодильник.

Другу половину тіста розкочуємо до товщини 6 – 7 мм.

За допомогою формочки чи склянки (я використовувала склянку) вирізаємо печиво.

За допомогою ножа переносимо печиво на деко (своє стареньке деко я, про всяк випадок, застеляю пергаментом).

Те саме робимо з іншою половиною тіста.

У невеличкій ємності виделкою збиваємо жовток із половиною столової ложки води.

Змащуємо цим печиво. Присипаємо горішками.

IMG_20170427_155738_1

Ставимо печиво у розігріту до 200 – 220 градусів духовку. Випікаємо 10 – 13 хвилин.

Довше не треба, бо пересохне!

Готовому печиву краще охолонути на решітці.

IMG_20170427_161451_1

Смачного!

Рецепт узято тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *