Перейти до вмісту
Печиво, яке мені вдалося, – воно існує! Це печиво з арахісом ніжне, ситне і неймовірно смачне. І, що важливо, дуже просто готується!

Перед тим, як знайти цей рецепт, я була майже у відчаї. Усе печиво, яке намагалася зробити, виходило сухим і дивним на смак.
Здавалося, ще трохи – і я полишу цю ідею.
Але мала трохи вільного часу і потрібні продукти. Покопирсалася у Мережі і надибала один варіант.
Спроба вдалася 🙂
Рекомендую і вам приготувати це чудове печиво з арахісом.
Потрібно:
-
Борошно – 370 грам
-
Цукор, або цукрова пудра – 150 грам
-
Яйця – 1 невеличке
-
Вершкове масло, або маргарин кімнатної температури – 220 грам
-
Розпушувач – ½ чайної ложки
-
Сіль – дрібка
-
Арахіс – 70 грам
-
Ванільний цукор – пів пакетика
-
Жовток 1 для змащення печива
Приготування
У глибоку миску кладемо масло, цукор, яйце, ванільний цукор, сіль.

Збиваємо до розчинення цукру.

Додаємо в миску борошно і розпушувач.

Швидко вимішуємо тісто (1 – 2 хвилини).

З тіста формуємо кулю, загортаємо у харчову плівку. Залишаємо у холодильнику на 30 хвилин. Я тримала, трохи довше. Цьому тісту це корисно.
Тим часом арахіс викладаємо на деко. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Слідкуємо, щоб не підгорів.

Підсмажений арахіс легко позбавити лушпиння, потерши його у пальцях. Я ще поділила кожен горішок навпіл, щоб не були завеликі.
Дістаємо тісто з холодильника. Ділимо навпіл. Одну половину знов відправляємо у холодильник.
Другу половину тіста розкочуємо до товщини 6 – 7 мм.
За допомогою формочки чи склянки (я використовувала склянку) вирізаємо печиво.
За допомогою ножа переносимо печиво на деко (своє стареньке деко я, про всяк випадок, застеляю пергаментом).
Те саме робимо з іншою половиною тіста.
У невеличкій ємності виделкою збиваємо жовток із половиною столової ложки води.
Змащуємо цим печиво. Присипаємо горішками.

Ставимо печиво у розігріту до 200 – 220 градусів духовку. Випікаємо 10 – 13 хвилин.
Довше не треба, бо пересохне!
Готовому печиву краще охолонути на решітці.

Смачного!
Рецепт узято тут.
Пов’язано