Зелений борщ

Першим борщем, який я готувала у своєму житті, був саме зелений борщ. І було це років 20 тому, а може й трохи більше. Але пам’ятаю майже все, що тоді відбувалося, як не дивно))

IMG_20170427_131253_1

Як же я тоді собою пишалася! 🙂

Дійсно, зелений борщ за цим рецептом зможе приготувати 10 – 11-річна дитина. Звичайно, під наглядом когось із дорослих. І з бульйоном краще допомогти 😉

Потрібно:

  • Шматочок м’яса на кісточці – 300 – 400 грам

  • Морква – 1 штука невеличка

  • Цибуля – 1 штука

  • Картопля – 5 – 6 середніх.

  • Щавель, зелена цибуля – по пучечку (щавелю можна два)

  • Петрушка, кріп – по пів пучечка

  • Сіль

Для подачі:

  • Сметана

  • По 1 вареному яйцю на одного їдока

Приготування

Спочатку робимо бульйон.

У каструю на 5 літрів кладемо м’ясо, почищені моркву та цибулю.

Доливаємо холодну воду.

На великому вогні доводимо до кипіння.

Знімаємо шум.

Солимо за смаком. Додаємо пару лаврових листків, кілька горошин чорного перцю.

Накриваємо кришкою нещільно. Варимо на невеличкому вогні приблизно 1,5 години – поки не звариться м’ясо.

Виймаємо з бульйону морквину і цибулину – вони нам більше не потрібні.

Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками. Вкидаємо у киплячий бульйон.

IMG_20170427_130327

Через 15 хвилин додаємо подрібнену зелень, перемішуємо.

IMG_20170427_132420_1

За смаком додаємо мелений чорний перець або суміш перців мелену, можливо, трохи базиліку.

IMG_20170427_132616_1

Варимо ще 5 хвилин або до готовності картоплі.

Відварені яйця чистимо і розрізаємо кожне навпіл.

Перед подачею у кожну мисочку із борщем кладемо по дві половинки яйця.

Окремо подаємо сметану і нарізане м’ясо з борщу.

IMG_20170427_214114_1

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *