Пиріг “Бананова хмарка”

Що робити, як хочеться чогось солоденького? Правильно: намішати у мисці те, що потрапило під руку, і відправити у духовку. А потім – взяти волю в кулак і дочекатися, поки допечеться))

IMG_20170424_184653

Так і вчора ввечері вийшло.

Знайшла пару бананів, перед цим була купила трохи ванільки й розпушувача…

Ще понишпорила по поличках – і нагребла все, що тре’ для експерименту.

Результат перевіряла на фокус-групі – друзях Марго з двору. Сказали «смачно, давай ще».

Не дала, бо половину пирога злопали)))

Потрібно:

  • Борошно – 150 грам

  • Яйця – 2 штуки

  • Масло вершкове – 50 – 60 грам

  • Сметана – 2 столові ложки

  • Цукор – склянка

  • Ванільний цукор – пів пакетика

  • Розпушувач – чайна ложка

  • Банани – 2 штуки

  • Цукор для посипання

Приготування

Шматочку масла даємо трохи розтанути. І розминаємо його  виделкою.

IMG_20170424_164944_1

Додаємо цукор і ванільний цукор.

IMG_20170424_165711_1

І розминаємо разом до крошки.

IMG_20170424_170240_1

Додаємо яйця і сметану.

IMG_20170424_170753_1

Змішуємо блендером чи що там у вас є до однорідності.

IMG_20170424_171102_1

Тепер всипаємо борошно і розпушувач.

IMG_20170424_171202_1

Вимішує до однорідної густої маси. Вона буде гарненька, чимось схожа на сонячний заварний крем.

IMG_20170424_171838

Форму змащуємо маслом і присипаємо борошном.

IMG_20170424_172720

Банани нарізаємо кружальцями.

IMG_20170424_171446_1

Виливаємо тісто у форму.

IMG_20170424_172933_1

Зверху викладаємо шматочки бананів. Присипаємо цукром.

IMG_20170424_173233_1

Відправляємо у трохи розігріту духовку. Запікаємо десь 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовність перевіряємо зубочисткою.

Виймати з форми краще, коли пиріг охолоне.

Дітям не показуємо, бо з’їдять весь за хвилину))

IMG_20170424_185110

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *