Реберця в духовці

Запечені реберця

Ви чекали – і дочекалися! М’якесенькі, ніжні, соковиті реберця, які настільки просто готуються, що цей рецепт може стати для вас улюбленим 😉

Вперше я робила їх таким чином як експеримент на основі інших рецептів. Просто не знайшла такого, який би задовольнив мене за усіма пунктами ))

 А саме – у духовці, швидко, ніжно, але зі скоринкою, мінімум інгредієнтів.

Довелося вигадувати.

І результат нашій родині настільки сподобався, що я тепер готую ці реберця і на свята, і в будні, і просто коли хочеться і є трохи реберець))

Які нюанси? Враховуйте особливості власної духовки і старайтеся, щоб реберця не підгорали.

І ще: краще використовувати два шари фольги, про всяк випадок. Бо в мене було якось фольга порвалася вже в процесі, і сік повитікав, а реберця підгоріли.

Потрібно:

  • Реберця свинячі – 500 грам
  • Гірчиця – 1 столова ложка
  • Сіль
  • Перець чорний мелений, хмелі-сунелі, коріандр, базилік – по дрібці
  • Фольга для запікання

Приготування

Реберця промиваємо, нарізаємо невеликими шматками. Підсушуємо паперовим рушником.

IMG_20170421_165917_1

Складаємо реберця у миску. Туди ж додаємо гірчицю, прянощі, сіль за смаком.

IMG_20170421_170252_1

Усе ретельно перемішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися по м’ясу.

IMG_20170421_170539

Ставимо замариновані таким чином реберця у холодильник на 15 хвилин.

У форму для запікання викладаємо фольгу.

IMG_20170421_170709

На фольгу викладаємо наші реберця.

IMG_20170421_170933_1

Зверху накриваємо фольгою, краї фольги защиплюємо.

IMG_20170421_171035

Запікаємо у розігрітій духовці 40 – 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Потім знімаємо верхній шар фольги.

Ложкою поливаємо реберця соком, що утворився на дні.

Запікаємо ще хвилин десять, щоб підрум’янилися.

Готовність перевіряємо виделкою – м’ясо має легко проштрикуватись, буде м’яке.

IMG_20170421_181811

Готові запечені реберця чудово смакують із картопляним пюре та теплим салатом з печериць.

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *