Шоколадні кекси

Експеримент довів: коли організм вимагає солоденького, і негайно, вас врятують ці шоколадні швидко-кексики!

IMG_20170420_130316_1

Ось ми майже доїли пасочки, які я пекла вперше, і які, до речі вдалися. А моя, здивована сніго-дощем наприкінці квітня, душа сумно зітхнула і почала натякати, що треба її зігріти.

 

Хоча б чаєм…

 

А до чаю, звісно, було б непогано чогось тепленького, солоденького, шоколадного 😉

 

Душі відмовляти не можна. І довелося мені бігти в кухню і робити щось душевне із того, що є під рукою.

Потрібно:

  • Яйця – 3 штуки

  • Цукор – 1 склянка

  • Борошно – 1 склянка

  • Розпушувач – пів пакетика

  • Какао порошок – 60 грам

  • Масло вершкове – 120 грам

Приготування

Ставимо масло у каструльці на маленький вогонь топитися.

 

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо цукор. Змішуємо блендером або міксером до однорідності.

 

IMG_20170420_122048_1

 

Додаємо розтоплене масло. Знову ретельно змішуємо.

 

IMG_20170420_122229_1

 

Додаємо какао, просіяне борошно і розпушувач, дрібку солі.

 

IMG_20170420_122440_1

Змішуємо до однорідності.

 

IMG_20170420_122648_1

 

Форму для кексів змащуємо маслом, присипаємо борошном.

 

IMG_20170420_123016_1

 

Ложкою заповнюємо формочки тістом на 1/3.

 

IMG_20170420_123256_1

 

Ставимо у розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусах приблизно 20 хвилин.

 

Готовність перевіряємо зубочисткою.

 

IMG_20170420_130020

 

Готові кекси витрушуємо з форми і швиденько з’їдаємо 🙂

 

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *