Експеримент довів: коли організм вимагає солоденького, і негайно, вас врятують ці шоколадні швидко-кексики!
Ось ми майже доїли пасочки, які я пекла вперше, і які, до речі вдалися. А моя, здивована сніго-дощем наприкінці квітня, душа сумно зітхнула і почала натякати, що треба її зігріти.
Хоча б чаєм…
А до чаю, звісно, було б непогано чогось тепленького, солоденького, шоколадного 😉
Душі відмовляти не можна. І довелося мені бігти в кухню і робити щось душевне із того, що є під рукою.
Потрібно:
-
Яйця – 3 штуки
-
Цукор – 1 склянка
-
Борошно – 1 склянка
-
Розпушувач – пів пакетика
-
Какао порошок – 60 грам
-
Масло вершкове – 120 грам
Приготування
Ставимо масло у каструльці на маленький вогонь топитися.
У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо цукор. Змішуємо блендером або міксером до однорідності.
Додаємо розтоплене масло. Знову ретельно змішуємо.
Додаємо какао, просіяне борошно і розпушувач, дрібку солі.
Змішуємо до однорідності.
Форму для кексів змащуємо маслом, присипаємо борошном.
Ложкою заповнюємо формочки тістом на 1/3.
Ставимо у розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусах приблизно 20 хвилин.
Готовність перевіряємо зубочисткою.
Готові кекси витрушуємо з форми і швиденько з’їдаємо 🙂
Смачного!