Сьогодні геть не мала часу готувати, але ж сили потрібні… Так шо попросила чоловіка зробити мені м’ясця 😉
Поки він готував, бігала-підглядала-фотографувала.
Усім, що нашпигувала, ділюся із вами:)
Думали, що вийде м’ясо по-китайськи «друге», а вийшло щось середнє між №1 і №2 )
І дуже смачно. Хоч, як на мене, морква тут зайва.
Та я не готувала, я підглядала і їла. Вирішуйте на свій смак )
Потрібно на 2 порції:
-
Вирізка свиняча – 150 – 180 грам
-
Цибуля – 1 велика
-
Вешенки – пару грибів середніх
-
Морква (за бажанням) – 1 мала
-
Сіль, перець, дрібка коріандру
Приготування
Цибулю чистимо і нарізаємо крупними півкільцями.
На сковорідці підтоплюємо кілька скибочок сала.
Викладаємо туди ж цибулю.
Обсмажуємо на середньому вогні (чи трохи меншому) під кришкою до напівпрозорості.
Поки смажиться цибуля, промиваємо м’ясо і нарізаємо скибками середньої товщини.
М’ясо солимо, перчимо, додаємо дрібку коріандру.
Перемішуємо його у мисочці, щоб сіль і прянощі рівномірно розподілилися.
Відправляємо м’ясо до цибульки, перемішуємо.
Смажимо на середньому вогні, періодично перемішуючи, поки м’ясо не побіліє.
Доливаємо теплої кип’яченої води, так щоб вона прикривала м’ясо й цибулю.
Тушкуємо без кришки хвилин 10.
Промиті і нарізані гриби і моркву додаємо туди ж.
Тушкуємо під кришкою, поки морква не стане м’якою.
Чудово смакуватиме із рисом або смаженим рисом по-китайськи.
Смачного!