М’ясо по-китайськи № 1,5

Сьогодні геть не мала часу готувати, але ж сили потрібні… Так шо попросила чоловіка зробити мені м’ясця 😉

 

IMG_20170412_151316_1

Поки він готував, бігала-підглядала-фотографувала.

 

Усім, що нашпигувала, ділюся із вами:)

 

Думали, що вийде м’ясо по-китайськи «друге», а вийшло щось середнє між №1 і №2 )

 

І дуже смачно. Хоч, як на мене, морква тут зайва.

 

Та я не готувала, я підглядала і їла. Вирішуйте на свій смак )

Потрібно на 2 порції:

  • Вирізка свиняча – 150 – 180 грам

  • Цибуля – 1 велика

  • Вешенки – пару грибів середніх

  • Морква (за бажанням) – 1 мала

  • Сіль, перець, дрібка коріандру

Приготування

Цибулю чистимо і нарізаємо крупними півкільцями.

 

На сковорідці підтоплюємо кілька скибочок сала.

 

Викладаємо туди ж цибулю.

 

IMG_20170412_144146

 

Обсмажуємо на середньому вогні (чи трохи меншому) під кришкою до напівпрозорості.

 

IMG_20170412_144437_1

 

Поки смажиться цибуля, промиваємо м’ясо і нарізаємо скибками середньої товщини.

 

IMG_20170412_144422_1

 

М’ясо солимо, перчимо, додаємо дрібку коріандру.

 

IMG_20170412_144529_1

 

Перемішуємо його у мисочці, щоб сіль і прянощі рівномірно розподілилися.

 

Відправляємо м’ясо до цибульки, перемішуємо.

 

Смажимо на середньому вогні, періодично перемішуючи, поки м’ясо не побіліє.

 

IMG_20170412_144712

 

Доливаємо теплої кип’яченої води, так щоб вона прикривала м’ясо й цибулю.

 

IMG_20170412_145506

 

Тушкуємо без кришки хвилин 10.

 

Промиті і нарізані гриби і моркву додаємо туди ж.

 

Тушкуємо під кришкою, поки морква не стане м’якою.

 

IMG_20170412_150308

 

Чудово смакуватиме із рисом або смаженим рисом по-китайськи.

 

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *